de G.O.O.D. food workshop voor vrouwen

Voedingsadvies over gezonde voeding bij Coaching Vitaal

De G.O.O.D. food workshop voor vrouwen die hulp nodig hebben op het gebied van gezonde voeding

  • Eerlijke en nuchtere adviezen.
  • Praktische tips en lange termijn oplossingen.
  • Persoonlijke coaching, jij staat centraal, je leert wat jij nodig hebt.
  • Bouw wilskracht op en blijf op het gezonde pad (en val niet terug in je oude patroon).

Voeding

Er zijn meters boeken geschreven over voeding. Bijna dagelijks lees je over de fantastische eigenschappen van powerfood zoals chiazaad, rauwe noten, kokoswater, gojibessen en noem het maar op. Wat je gisteren nog mocht eten omdat het goed voor je was, mag vandaag echt niet meer. Kun je de adviezen van het voedingscentrum wel vertrouwen? Wanneer ben je nu echt gezond bezig? Het is ook heel lastig in een wereld waar de producten de winkels bijna uitpuilen. De producten worden op een slimme manier aangeprijsd. Je raak de draad makkelijk kwijt. Lees verder als jij ook in verwarring bent en moeite hebt om je weg te vinden op voedingsgebied, want er is een oplossing die jou op al deze gebieden gaat helpen.

Help ik weet het niet meer!

Jij ziet door de bomen het bos niet meer! Je kunt verschillende persoonlijke redenen hebben waarom voeding voor jou een probleem is geworden. Je wilt jezelf, je gezin en/of de mensen om je heen op een verantwoorde manier voeden, maar weet niet hoe. Je weet dat je overgewicht hebt, maar het lukt niet om het vol te houden. Dus bereik je nooit je doel. Of je bent succesvol in het afvallen met een groep, maar als je weer een paar maanden verder bent en er alleen voor staat, zijn de kilo’s er weer bij. Soms zelfs meer dan de periode voor je begon met het lijnen. De GOOD food workshop leert jou om je doelen te halen én om vol te houden (dat is een heel belangrijk onderdeel).

Wat is gezond eten?

Ik stel jou de vraag: wat is nu gezond eten? Met welke methode of voedingsleer ga jij aan de slag? Is dat biologisch, vegetarisch, raw food of paleo en moet je dan brood, melk en suiker laten staan? Is suiker puur gif? Is verzadigd vet een sluipmoordenaar? Moet je cholesterolrijke producten laten staan? Kun je de tarweboterhammen beter omruilen voor speltbrood? Word je dik van koolhydraten? Wil je hier antwoorden op? Maak een afspraak en we nemen alles grondig door zodat je met een gerust gevoel verder kunt.

De aanpak van Coaching Vitaal

Het antwoord daarop en de aanpak door Coaching Vitaal is eenvoudig. Ik neem jouw persoonlijke voorkeuren en voedingspatroon als uitgangspunt. Met de voedingsscan breng ik deze verder in kaart. Je hoeft geen dure boodschappen te halen en allerlei superfoods aan te schaffen. Tenzij je dat wilt natuurlijk. Soms kan het ook een uitdaging zijn om met nieuwe ingrediënten te koken. Dan ontstaat er ineens een heerlijk gerecht, en als je weet waar je op moet letten, ook een gezond gerecht. Maar er is meer, lees dus verder.

Wat is de G.O.O.D. workshop?

Gewaarwording van je gewoonten, patronen en verbeterpunten
Ontdek jouw gezonde voeding en leefstijl
Omarm je nieuwe leefstijl, hoe houd je het vol
Doelen bereiken en overzicht houden

De voedingsscan

Maak jij je zorgen of je alle voedingsstoffen in voldoende mate binnenkrijgt? Krijg jij alle bouwstoffen en brandstoffen binnen, zodat jouw lichaamscellen optimaal blijven werken en jij niet ziek wordt of tekorten opbouwt? Eet je wel gevarieerd genoeg en waarom is dat belangrijk? Welke verbeteringen kun jij doorvoeren in je eet- en drinkpatroon? Past jouw calorie inname wel bij jouw activiteiten en leefstijl? Kortom is jouw energiebalans in orde? Een uitgebreide voedingsscan maakt duidelijk of jouw voeding toereikend is. Dat geeft een gerust gevoel!

Een persoonlijke voedingsscan is bij Coaching Vitaal ook mogelijk tijdens een foodconsult. Lees verderop op deze pagina meer over het foodconsult.

De methode Vitale Voeding

De methode Vitale Voeding is een slimme en eenvoudige methode en is ontwikkelt om jou te helpen bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van voeding. Als je deze methode volgt, dan zorg je ervoor dat jouw lijf optimaal wordt gevoed. Je kunt het flexibel inzetten in je leven. Heb je in bepaalde perioden meer of minder calorieën nodig omdat je bijvoorbeeld in een bepaald seizoen een sport beoefent? Dan beweegt de methode mee met jouw behoefte en vergroot je de voedselporties en kun je kiezen uit andere producten. Een groot voordeel is dat je geen honger hoeft te hebben. Ook hierin kun je de methode flexibel inzetten, zonder dat je het overzicht verliest. Het doel is dat jij een gezonde levensstijl op het gebied van voeding bereikt. Zelfs als je een lastige eter bent. Of als je niet van bepaalde voedingsmiddelen houdt. Je hoeft namelijk niets te eten waar je niet tegen kunt of niet lust.

GOOD food workshop bij Coaching Vitaal

De G.O.O.D. food workshops

Je kunt kiezen uit drie G.O.O.D. food workshops:

  1. Foodconsult
  2. Workshop van 3 weken
  3. Workshop van 6 weken
WAT KUN JE VRAGEN TIJDENS HET FOODCONSULT?

Tijdens het foodconsult worden in een kort tijdbestek tips en adviezen gegeven. Een complete voedingsscan is een van de mogelijkheden. Voor het coachgesprek plaatsvindt, vul je thuis op je gemak de voedingsscan in. Vervolgens wordt tijdens het gesprek de voedingsscan met jou doorgenomen. Tijdens het coachgesprek dat ruim een uur duurt is er genoeg tijd om een advies door te spreken. Dit advies zal jou een duidelijke richting geven en kun je goed toepassen in je dagelijkse leven.

Past jouw leefstijl bij je voeding en jouw voeding bij je leefstijl?

De hamvraag waar het allemaal om draait is of jouw leefstijl past bij je voeding? En past jouw voeding bij je leefstijl? Want ook binnen een gezond eetpatroon kun je teveel calorieën binnenkrijgen. Noten en pindakaas zijn een gezonde keuze, maar ook heel vet en soms ook zout. Weliswaar een gezonder alternatief voor chips, maar als je wilt afvallen kun je ze beter even laten staan. Zo zijn er nog legio producten waar je waarschijnlijk geen zicht op hebt.

Ben je sportief en ben je goed bezig met je voeding?

Ga je de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella lopen en wil je niet teveel meenemen maar wel goed voor jezelf zorgen? Welke voedingsmiddelen zijn een goede keuze en kun je kilometers op weglopen? En hoeveel calorieën heb je per dag nodig? Of ga je een halve of hele marathon lopen en weet je niet hoelang en hoeveel je van te voren moet drinken? Wil je carbloaden maar heb je geen idee hoe je dat doet? En hoeveel gelpacks neem je mee tijdens de loop? Wat doe je direct na de wedstrijd en de dag erna? Als jij optimaal wilt presteren, dan moet jij je ook optimaal voorbereiden. Ik kan jou daarbij helpen, bijvoorbeeld tijdens een foodconsult.

Hoe werkt een consult om af te vallen?

Wil je het consult gebruiken als startpunt om gewicht te verliezen? Dan krijg je voor het gesprek een aantal vragen voorgelegd, waarmee ik een advies kan opstellen. Je weet daarna precies hoeveel calorieën je per dag kan gebruiken (je hebt overzicht) en hoeveel tijd je kwijt bent om het gewicht kwijt te raken (je kunt je ergens op instellen, je hebt een einddoel). Ook weet je hoeveel koolhydraten, vetten en eiwitten je per dag mag eten om je resultaat te halen en gezond te blijven. Het gevaar bestaat namelijk dat je bij het eten van de verkeerde voedingsmiddelen, spierweefsel gaat afbreken. Daar zit je toch niet op te wachten?

danielle beveelt Coaching Vitaal aan

Daniëlle volgde een lifecoach traject met een voedingsadvies

Voor wie zijn de foodconsult en G.O.O.D. food workshops niet geschikt?

Heb jij het opgegeven om gezond te willen eten? Zijn de mensen waar je voor zorgt en kookt hier ook de dupe van? Maar je steekt liever je hoofd als een struisvogel in de grond? Kan het je niet schelen dat jouw stijgende overgewicht voor gezondheidsproblemen kan gaan zorgen op termijn? Schaam jij je zo erg dat je je liever rot voelt, dan er iets aan te doen (wat jammer want mijn programma is juist voor jou bedoeld)? Denk je dat de plaatselijke sportschool jou gaat helpen met een bewegingsprogramma? Ondanks dat fitness en trainen met gewichten je niet echt liggen. Ik druk je op je hart, als je wilt afvallen is bewegen echt niet voldoende. Geloof me alsjeblieft!

Zit jij in een patroon waarvan je weet dat het op termijn ongezond is, maar kun en wil je daar niet uit stappen? Als je helemaal geen greintje liefde voor jezelf en je naasten kan opbrengen en er 100% doorheen zit en niet de energie hebt om te starten? Als je geen hoop hebt dat er iets kan veranderen, dan is het misschien tijd om je in te schrijven voor de G.O.O.D. stress workshop of voor de gouden combinatie: G.O.O.D. stress en G.O.O.D. food!

Desembrood liefhebbers opgelet!

Desembrood adviezen ontvangen tijdens foodconsult bij Coaching VitaalBen je een liefhebber van desembrood? Zo’n heerlijk en smaakvol brood met een mooie structuur en gemaakt met pure ingrediënten: bloem/meel, water en zout. De meeste mensen kiezen voor desembrood omdat het een puur brood is en de fytine in hoge mate wordt afgebroken door het lange rijsproces. Dit lange rijsproces zorgt ook voor een lichter verteerbaar brood, omdat de gluten voor een deel worden afgebroken. Als je het zelf maakt, hoeft het ook niet heel zuur te zijn trouwens. Hoogstens heeft het brood een heel lichtzure smaak. Maar als je dat zure juist wel lekker vindt, dan kun je dat ook bereiken. Verder zitten er geen kunstmatige stoffen in.

In plaats van bakkersgist wordt er desem gebruikt. Dit is een samenleving van gisten en bacteriën die ervoor zorgen dat het brood vol van smaak is en luchtig wordt. Ik ben een expert op het gebied van desembrood en heb vele mensen geholpen om betere desembroden te leren bakken. Ik heb ook een online desembrood bakken workshop gemaakt, die je via site desembroodbakjezelf kunt bestellen. Het foodconsult mag je ook aangrijpen om mij alles te vragen over desembrood bakken. Ook kan ik jou een portie desem toesturen.

tips over desembrood bakken bij Coaching Vitaal

Help ik kan niet op gewicht blijven!

Heb je al meerdere afvalpogingen gedaan en lukt het erna niet om op gewicht te blijven? Zit jouw gewicht in de lift en kom je alleen maar aan? Heb je niet genoeg wilskracht om het vol te houden? Val je telkens terug in oude gewoonten? Dat is ook heel moeilijk. Het is niet nodig om je hier voor te schamen. Ook jou kan het lukken om je gewicht te stabiliseren. Dat is een van de specialiteiten van Coaching Vitaal, om jou te leren hoe je kan volhouden en op het juiste pad blijft.

Hoe werkt een foodconsult om eetgewoonten te veranderen?

Voor het gesprek breng ik met een korte vragenlijst jouw situatie in kaart. Tijdens het consult krijg je diverse nuttige adviezen waarmee een terugval wordt voorkomen. Het materiaal dat je krijgt toegestuurd kun je thuis rustig doorlezen. De oefeningen zijn praktisch en kunnen bijvoorbeeld zijn gericht op het vergroten van je wilskracht om de juiste keuzes te maken. Of oefeningen om je gedrag en gewoonten bij te sturen. Kortom allerlei handige en goed toepasbare adviezen, die zorgen voor jouw succes.

Gezond eten met Coaching Vitaal

Ik heb weinig tijd en ben geen ster in de keuken, ik vind het lastig om groenten echt lekker te bereiden

Je zoekt praktische hulp bij het samenstellen van dagmenu’s? Je hebt een beperkt repertoire en kookt dezelfde recepten met vaak dezelfde ingrediënten? Je wilt wel meer groenten eten maar komt niet verder dan gekookte aardappels met gekookte andijvie? Loop je halverwege de week tegen een lege koelkast aan? Is de verleiding groot als je moe thuiskomt? Welke voedingsmiddelen vullen jouw maag en welke kun je beter achterwege laten, omdat je niet kunt stoppen met eten? Wil je beter leren koken met gezonde voedingsmiddelen? De brede ervaring die ik heb met het koken van smakelijke maaltijden, wil ik graag met je delen! Misschien heb je een drukke baan en wil je praktische tips hoe je het een en ander kan combineren? Dat is allemaal mogelijk en na één uur heb je al meer geleerd dan je voor mogelijk houdt.

Vraag mij de hemd van het lijf over voeding!

Het consult kan ook een vragenuurtje worden waarin je al je twijfels en vragen bij mij kunt neerleggen. Vragen over bepaalde producten worden in duidelijke taal uitgelegd. Zoals het gebruik van suiker, zuivel, vetten, brood, koolhydraten, zuur/base-dieet, voedingssupplementen en alle andere vragen die je maar kan hebben op het gebied van voeding. Voor jezelf of voor je gezin. Een een uur durend gesprek via Skype of een gesprek in Nieuwkoop dat jou gaat helpen om je twijfels en vragen over voeding weg te nemen en advies te geven.

Wat gebeurt er na het foodconsult? Sta ik er weer alleen voor!?

Na het consult krijg je een opvolgingsgesprek en extra materiaal
Na het consult krijg je indien nodig ondersteunend materiaal toegestuurd, dat is toegespitst op jouw persoonlijke doel(en) op voedingsgebied. Dit materiaal zorgt ervoor dat jij meer inzicht krijgt in jouw struikelblokken en moet houvast geven om de veranderingen door te voeren in je dagelijkse leven. In onderling overleg wordt een tweede opvolgingsgesprek van ongeveer een half uur afgesproken. Tijdens dit gesprek wordt de voorgaande periode met je doorgenomen en worden eventuele vragen beantwoordt die je nog hebt. Als het nodig is wordt het aangevuld met nieuw oefenmateriaal. En als je het gevoel hebt dat jouw doel nog niet is bereikt, dan kun je ook instappen op een van de workshops. Of nog een consult afspreken. Ik laat je echt niet zomaar vallen. Je kunt erop rekenen dat ik er alles aan doe om jou te laten slagen.

Als je langer ondersteuning nodig hebt om jouw doelen te halen: de food workshop van 3 weken

De workshop van drie weken tijd geeft jou de mogelijkheid om een langer traject te volgen. Het voordeel daarvan is dat je langer kunt oefenen, meer materiaal krijgt toegestuurd en een langere periode ondersteuning krijgt. De workshop van 3 weken hoeft niet wekelijks plaats te vinden. Maar mag in onderling overleg over een langere periode worden verdeeld.

Jij hebt de kans om de nieuwe leefstijl rustig in je leven in te weven: de food workshop van 6 weken + 1 opvolggesprek

Het voordeel van dit langere traject is dat je intensiever kunt werken aan de verschillende situaties op voedingsgebied waar je mee geholpen wilt worden. Je kunt een workshop samenstellen met verschillende invalshoeken op het gebied van voeding. Jij gaat starten en hebt de ruimte en tijd om de nieuwe gewoonten, inzichten en methoden helemaal eigen te maken. Na de workshop zul je anders met voeding omgaan!

Een bijkomend voordeel van het langere traject is dat er na de workshop in onderling overleg een opvolggesprek plaatsvindt. In dat gesprek kijken we samen terug en wordt er ingegaan op vragen die misschien nog bij jou spelen. De workshop van 6 weken hoeft niet wekelijks plaats te vinden. Maar mag in onderling overleg over een langere periode worden verdeeld.

Meer informatie en contact

Wil jij je aanmelden voor een foodconsult of een langere workshop en gezond leren eten? Of wil je iets met mij overleggen? Neem dan geheel vrijblijvend met mij contact op. Ook als je met mij wilt overleggen of de food workshop of foodconsult iets voor jou is.

Aanmelden workshop GOOD food bij Coaching Vitaal

Irene Schaap van Coaching Vitaal