Aftellen naar 2017 – dag 11

Andere denkwijzen over stress bij Coaching Vitaal

Dag 11 –  Er waait een nieuwe wind over stress

Onlangs schreef ik een blog over stress. Daar schreef ik al dat de impact van stress afhankelijk is van de perceptie van de persoon die de stress ervaart. Als ik je nu vertel dat de wijze waarop we naar stress kijken, samenhangt met de gevolgen die hieruit voortvloeien. De studies en uitkomsten dat stress een natuurlijke krachtbron is, waar elk persoon uit kan putten, stapelen zich op. Dat is de nieuwe wind over stress die nu waait. Begin 2017 lanceer ik een nieuw programma over stress. Binnen enkele weken leer jij in het programma om jouw mindset te veranderen over stress. En als het aan mij ligt, wordt de nieuwe wind die waait over stress een echte orkaan!

Verander jouw mindset over stress

De drukke feestdagen staan nu voor de deur. Meestal worden deze dagen geassocieerd met stress. Want je moet koken, met veel mensen de harmonie bewaren en je wilt je beste beentje voorzetten. Of je hebt stress omdat jij je eenzaam voelt en met Kerstmis alleen bent. Wat ik je nu al wil meegeven, is dat stress het beste uit jou naar boven kan halen. Stress kan voor jou een natuurlijke hulpbron zijn. Het kan ervoor zorgen dat je verbinding zoekt met anderen. Misschien zorgt dit inzicht niet direct voor een huis vol mensen tijdens de feestdagen, maar kan het er wel voor zorgen dat jij je in januari inschrijft voor hobbyclubs in je omgeving. Of start met een nieuwe bezigheid waardoor je mensen ontmoet en je op die manier in verbinding komt met anderen. Stress zorgt ook voor de energie en scherpte om die ingewikkelde gerechten te koken.

Waarom moet je blij zijn met stress?

Kortom wees blij dat je stress hebt, want uit vele onderzoeken is inmiddels gebleken dat de mensen die de meeste stress ervaren, ook de meeste voldoening halen uit het leven. Verander jouw mindset over stress en de stress gaat jou helpen in je leven. Als jij anders omgaat met stress, dan zorgt jouw lichaam ervoor dat de negatieve gevolgen worden geneutraliseerd. Ken jij andere mensen die zich druk maken over stress? Deel dan dit bericht met hen. Jij kan alvast bij hen een zaadje planten over de gunstige eigenschappen van stress!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.