Aftellen naar 2017 – dag 6

Brief uit de toekomst bij Coaching Vitaal

Brief uit de toekomst, dag 6

Neem eens de tijd om jezelf een brief te schrijven. Een hele bijzondere brief. Want die schrijf je naar jezelf vanuit de toekomst! Beeld jezelf in dat je een jaar verder bent. Wat doe je dan anders dan nu? Heb je misschien een (andere) baan? Heb je een diploma gehaald? Een beslissing genomen? Ben je ergens mee gestart? Is het je gelukt om ergens succesvol in te zijn?

Stap 2, na het schrijven van de brief

Je kunt het hierbij laten. De brief geeft een mooi inkijkje naar jouw dromen en wensen. Je kunt het ook concreter maken. Door uit de brief een belangrijk doel te kiezen. Schrijf vervolgens een stappenplan waar je elke twee weken iets plant waardoor je dichter bij je doel komt. Vergeet niet dat veel kleine stappen je uiteindelijk ook dichter bij je doel brengt. Grote stappen kunnen ontmoedigen of lastig haalbaar zijn.

Stap 3, na het maken van de planning

Vertel drie mensen in je naaste omgeving wat je doel is. Vraag aan hen wat zij voor je zouden kunnen betekenen. Welke rol zouden zij kunnen en willen spelen? Deze stap is heel belangrijk. Want het is goed om verbinding te maken met andere mensen. Zeker als het gaat om iets wat je lastig vindt. Je zult verbaasd zijn hoe fijn mensen het vinden als ze nodig zijn. Als iemand jou om hulp vraagt, zou je het dan zelf afwijzen? Of voel je je gestreeld en vind je het fijn om iemand verder te helpen?

Succes met het schrijven van jouw brief uit de toekomst!

Met vitale groet,

Irene Schaap

Irene Schaap van Coaching Vitaal met kerstmuts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *