Column 23 januari 2018, De wolf in mijn droom

Een droom over een wolf

 

Verkoudheid en een nieuwe column
Ik raad een cliënte af om naar Nieuwkoop te komen in verband met de sneeuwval en de oneindige files die er dan staan. Dus heb ik ineens tijd over. Ik doe toch al rustig aan vanwege een verkoudheid die ineens heeft toegeslagen. En terwijl ik dit schrijf besef ik dat het één met het ander te maken heeft. Het spontane besluit van een half uur geleden om een column te schrijven voor de blogpagina van Coaching Vitaal, hangt samen met het willen reiken naar de wereld om mij heen. Als ik het boek (De sleutel tot zelf-bevrijding) van Christiane Beerlandt erop nasla en blader naar Verkoudheid, krijg ik bevestiging dat het vooral gaat om naar voren te treden met de spirituele reis van- en naar mezelf. AnneMarie een spirituele medereiziger raad mij aan om alles wat er gebeurd op te schrijven. Deze column is een mooie uitlaadklep en registratie daarvan. En in hoeverre deze reis interessant of inspirerend is voor jou, laat ik geheel aan jou over. Het is mijn medicijn om via dit soort van dagboek uit te komen voor wie ik ben. Een spirituele ‘uit de kast komen’. Waardoor ik twijfels beter begrijp en leer accepteren. En al die andere emoties en gevoelens waar ik mij bewust van ben. Het gaat erom te vertrouwen dat alles op mijn pad komt, wanneer ik eraan toe ben. Ondertussen sta ik stil bij het laten stromen van mijn energie en luister ik steeds beter naar mijn lichaam. Daarnaast richt ik mij op het bereiken van een balans tussen mijn hogere en mijn lagere zelf. Ik leg het uit als minder in het denken blijven hangen en meer voelen. Een betere connectie maken met het aardse.

Een droom over een wolf

De wolf in mijn droom
Een paar nachten geleden droom ik over een landschap met grote keien en een soort van grot waar dieren zouden kunnen overwinteren. Ik zit daar rustig te kijken. Terwijl ik daar zit naast de grot, verwacht ik dat een beer opduikt. Even later verschijnt een grote wolf. De wolf is prachtig zilverwit met donkere accenten. Hij of zij staat in volle glorie en staat daar alleen maar. Ik voel mij geheel niet bang. Het voelt eigenlijk neutraal. Er komt in mijn droom dus geen beer, maar een wolf! Grappig dat ik daar in mijn droom bij stilsta. Eerder die nacht droom ik kort over een regenboog. Ook al een aanwijzing die bol van de symboliek staat. Ik zie graag tekens en signalen in mijn leven om mij een richting te geven. Na de droom ga ik met de pendel eens kijken welke chakrakaarten er boven komen drijven. De pendel heb ik sinds een paar weken ontdekt en de chakrakaarten zijn voor mij ook geheel nieuw. Ook daar laat een kaart met een wolf, die staat voor instinct, zich zien. Voor mij staat de wolf in de droom voor het leiding nemen over mijn leven. Als een wolf in schaapskleren (mijn achternaam is Schaap), maar zonder het negatieve gevoel dat je bij dit spreekwoord misschien krijgt! Het duidelijk uitkomen voor wie ik ben en waar ik voor sta. Meer op mijn instinct en intuïtie vertrouwen, zonder het contact met de mensen om mij heen te verliezen. Luisteren en voelen wat zij te melden hebben. De wolf is krachtig en genuanceerd en kan in familieverband (de roedel) heel goed duidelijk maken waar de grenzen liggen. De wolf heeft een uitgebreid sociaal vocabulaire. Daar kan ik wat van leren om de roedel thuis in goede banen te leiden.

Het Fluisterkind van Janita Venema
Het afgelopen weekend krijg ik ineens zin om een bepaald boek te lezen. Het boek ‘Het Fluisterkind’ van Janita Venema staat al jaren in de boekenkast. Ik ben er al eens aan begonnen, maar toen snel afgehaakt. Nu is de tijd wel rijp om het tot mij te nemen. Ik begrijp en voel de lessen die ik via het boek moet leren over mijn dochter. En ik zie ook ineens heel helder de patronen van het gezin waar ik in opgroeide. En de lessen die daar geleerd konden worden. In een notendop gaat het boek van Janita over het luisteren naar de signalen die kinderen (en partner) ons geven over onszelf. Als wij moeten dealen met bepaalde issues in ons leven, zullen onze kinderen dat via hun gedrag aan ons tonen. Voor mij is dat een geweldige ontdekking. Ik heb ook het gedrag van mijn dochter proberen te duiden volgens de methode in het boek. Waar zich een ontnuchterende boodschap verschuilt en erop neer komt dat ik nog wat oud zeer onder ogen moet komen en beleven. Zoals mezelf veroordelen en bekritiseren, eenzelvig zijn, dat ik in actie moet gaan komen en oplettender en actiever in het leven mag staan. Mooi dat dit boek ineens zo op mijn pad is gekomen!

De wolf, het boek van Janita en de signalen van mijn dochter zorgen ervoor dat gisteren eindelijk de nieuwe behandeling ‘De verbinding met je innerlijke kern’ het licht ziet! Het voelt als een geboorte. Iets nieuws en hoopvol. Alles staat nog open en is zacht, warm, vertrouwend en kwetsbaar. Het kan eigenlijk alle kanten op. Alles is mogelijk! De onderliggende stroom voelt als opwinding en rust tegelijkertijd! Heel bijzonder. Binnenkort zijn we in de Franse Alpen voor een skivakantie. Ik heb me voorgenomen een klein ritueel uit te voeren voor de energieën in en rondom de bergen. Hoe dat in zijn werk gaat en hoe dat uitpakt, lees je in de volgende column.

Column Irene Schaap, Coaching Vitaal in Nieuwkoop

De namen van de personen die mijn praktijk bezoeken of namen van personen uit mijn directe omgeving zijn gewijzigd om de privacy te waarborgen.