Directe hypnose methode (Elman)

Hoe gaat een hypnose sessie in zijn werk?

Tijdens een voorgesprek met de cliënt brengt de therapeute (de hypnotiseur) in kaart wat de probleemgebieden zijn waar je hulp voor zoekt. Je neemt dan plaats in een ontspannen stoel waar je lichaam zich ontspant en je bewustzijn zich concentreert op de hypnotiseur. De hypnotiseur gaat in gesprek met je onderbewustzijn en je bewustzijn en geeft de juiste suggesties en overtuigingen om je klachten te verhelpen. In de sessie worden krachtige hypnosetechnieken ingezet om veranderingen te maken in het onderbewustzijn en om de meest uiteenlopende klachten op te lossen.

Hypnotherapie directe hypnose in Nieuwkoop

Voor een goed resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Er zijn hypnotiseurs die beloven om je klachten binnen één behandeling weg te nemen. In sommige gevallen is dat inderdaad mogelijk. Maar het is in de meeste gevallen aan te bevelen om meerdere sessies af te spreken.

Hypnose in Nieuwkoop Zuid Holland

De inzet van Hypnotherapie en directe hypnose:

  • Bij situaties dat er iets of iemand ‘losgelaten’ moet worden.
  • Bij innerlijk conflicten (zoals een stem in jou die zich laat horen).
  • Om antwoorden te krijgen bij zaken die zich in het verleden hebben voorgedaan.
  • Om meer duidelijkheid te krijgen over kwesties waar men zich niets meer van kan herinneren.
  • Om achter de oorzaak van een klacht te komen.
  • Bij trauma en verdriet op latere leeftijd.
  • Bij verdriet, trauma uit de periode van de kindertijd.
  • Als men levensvragen heeft.
  • Als het niet lukt om te bereiken/aan te trekken wat hij of zij wil.

Verschillende hypnosetechnieken

Met hypnotherapie kunnen verschillende technieken van hypnose worden gebruikt. In het voorgesprek gaan hypnotiseur en cliënt samen kijken wat er nodig is en wat de wensen zijn. Na het voorgesprek volgt meestal de sessie zelf (tenzij het voorgesprek meer tijd vergt). De cliënt wordt in enkele minuten in hypnose gebracht en staat daardoor in rechtstreeks contact met haar/zijn onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is zich helder bewust van de klachten en speelt een rol in het oplossen van het probleem. De hypnotiseur begeleidt de cliënt gedurende de sessie en zorgt ervoor dat de cliënt een prettige sessie ervaart. De cliënt hoeft alleen instructies op te volgen, zich open te stellen voor de behandeling en mee te gaan in de positieve flow van de behandeling.

Hypnosetechnieken van de grondlegger Dave Elman

De technieken die gebruikt worden bij directe hypnose komen van Dave Elman. Ik volgde de opleiding voor Allround Hypnosetherapeut bij Brenda Vader van Hypnosecentrum Haarlemmermeer. In januari 2018 sluit ik het leertraject af met een examen. Brenda stelde deze KTNO/BATC geaccrediteerde opleiding samen die gebaseerd is op de directe hypnose van Dave Elman. Hij ontwikkelde deze bijzonder krachtige vorm van hypnose. Kort, krachtig en zeer effectief. Hierbij wordt gebruik gemaakt van snelle, krachtige inducties en de cliënt gaat in een diepe hypnose waardoor de resultaten optimaal zijn. Na afloop voelt de cliënt dat hij of zij in hypnose is geweest, men voelt zich zeer ontspannen en fantastisch.

Hypnose & Hypnotherapie – een wetenschappelijk bewezen
effectieve- en efficiënte behandelvorm

Hypnose, bewezen effectief

Tal van wetenschappelijke studies en onderzoeken wijzen uit dat de toepassing van hypnose effect heeft op de processen die in onze hersenen plaatsvinden. De meet methoden die hiervoor gebruikt werden zijn o.a. EEG, PET scan en MRI. Met hypnose is het mogelijk op de processen in ons brein in te werken. Dit leidt tot verandering in onze waarneming en emotionele belevingen, wat uiteindelijk ervoor zorgt dat klachten worden opgelost. De successen en positieve resultaten zijn voor de reguliere geneeskunst reden geweest om hypnose toe te gaan passen, bijvoorbeeld bij darmklachten, menopauze klachten bij vrouwen en het wegnemen van angst bij patiënten die een behandeling nodig hebben bij een tandartspraktijk.

Neem je leven weer in eigen hand!

Zorg ervoor dat jij het leven weer in eigen hand neemt! Wil je stoppen met roken, gewicht verliezen, stoppen met blozen, meer zelfvertrouwen krijgen, beter kunnen leren? Of meer kunnen ontspannen en je losmaken van vervelende gebeurtenissen of personen in je leven? Bij welke klachten kan ik jou helpen? Maak een afspraak voor een behandeling of neem contact op voor meer informatie.

Afspraak maken directe hypnose in Nieuwkoop

Irene Schaap Hypnotherapeute in Nieuwkoop in het Groene Hart