Directe hypnose methode (Elman)

Hoe gaat een hypnose sessie in zijn werk?

Intake en voorbereiding

Tijdens een voorgesprek met de cliënt breng ik met een (online via Zoom vanwege corona) intakegesprek in kaart wat de probleemgebieden zijn waar je hulp voor zoekt. In de meeste gevallen ontvang je daarna een MP3 opname om alvast naar te gaan luisteren. Dit is een fijne voorbereiding op de sessie zelf. Ook kan het zijn dat je aan de slag gaat met een voorbereidende (praktijk)oefening.

De sessie

Na een voorbereidend gesprek neem je plaats in een gemakkelijk stoel waar je lichaam zich ontspant en je bewustzijn zich concentreert op mij, de hypnotiseur. Ik ga in gesprek met je onderbewustzijn en je bewustzijn waardoor er innerlijke veranderingen plaatsvinden. Jij hoeft je alleen op mij te richten en mee te gaan in mijn gidsende leiding.

Hypnotherapie: een diamant in wording!

Voor een goed resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Er zijn hypnotiseurs die beloven om je klachten binnen één behandeling weg te nemen. In sommige gevallen is dat inderdaad mogelijk. Maar het is in de meeste gevallen aan te bevelen om meerdere sessies af te spreken.

Hypnose in Nieuwkoop Zuid Holland

Mogelijkheden voor het inzetten van hypnose of hypnotherapie:

  • Om binnen de eigen grenzen te blijven (hangt vaak samen met onzekerheid versus moed en zelfvertrouwen).
  • Bij situaties dat er iets of iemand ‘losgelaten’ moet worden.
  • Bij innerlijk conflicten (zoals een stem in jou die zich laat horen).
  • Om antwoorden te krijgen bij zaken die zich in het verleden hebben voorgedaan.
  • Om meer duidelijkheid te krijgen over kwesties waar men zich niets meer van kan herinneren.
  • Om achter de oorzaak van een klacht te komen.
  • Bij trauma en verdriet op latere leeftijd.
  • Bij verdriet, trauma uit de periode van de kindertijd.
  • Als men levensvragen heeft.
  • Als het niet lukt om te bereiken/aan te trekken wat hij of zij wil.

Verschillende hypnose technieken

Met hypnotherapie kunnen verschillende technieken van hypnose worden gebruikt. In het voorgesprek kijken we samen wat er nodig is en wat de wensen zijn. Na het intakegesprek volgt de sessie. Tijdens deze sessie word je binnen enkele minuten in hypnose gebracht en je staat daardoor in rechtstreeks contact met het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is zich helder bewust van de klachten en speelt een rol in het oplossen van het probleem. Ik begeleid je zorgvuldig gedurende de sessie en zorg ervoor dat je een prettige en veilige sessie ervaart. Je hoeft alleen instructies op te volgen, je open te stellen voor de behandeling en mee te gaan in de positieve flow van de behandeling.

Hypnosetechnieken van de grondlegger Dave Elman

Dave Elman ontwikkelde deze bijzonder krachtige vorm van hypnose. Kort, krachtig en zeer effectief. Hierbij wordt gebruik gemaakt van snelle, krachtige inducties en de cliënt gaat in een diepe hypnose waardoor de resultaten optimaal zijn. Na afloop voelt de cliënt dat hij of zij in hypnose is geweest, men voelt zich zeer ontspannen en fantastisch. Maar ik heb meer manieren om jou in een effectieve trance staat te brengen.

Hypnose & Hypnotherapie – een wetenschappelijk bewezen
effectieve- en efficiënte behandelvorm

Hypnose, bewezen effectief

Tal van wetenschappelijke studies en onderzoeken wijzen uit dat de toepassing van hypnose effect heeft op de processen die in onze hersenen plaatsvinden. De meet methoden die hiervoor gebruikt werden zijn o.a. EEG, PET scan en MRI. Met hypnose is het mogelijk op de processen in ons brein in te werken. Dit leidt tot verandering in onze waarneming en emotionele belevingen, wat uiteindelijk ervoor zorgt dat klachten worden opgelost. De successen en positieve resultaten zijn voor de reguliere geneeskunst reden geweest om hypnose toe te gaan passen, bijvoorbeeld bij darmklachten, menopauze klachten bij vrouwen en het wegnemen van angst bij patiënten die een behandeling nodig hebben bij een tandartspraktijk.

Neem je leven weer in eigen hand!

Zorg ervoor dat jij het leven weer in eigen hand neemt! Krijg inzicht in je angsten en belemmeringen. Krijg weer meesterschap over je leven. Maak een afspraak voor een behandeling of neem contact op voor meer informatie.

Afspraak maken directe hypnose in Nieuwkoop

Irene Schaap, hypnotherapeut bij Coaching Vitaal in Nieuwkoop

Met vitale groet, Irene Schaap Hypnotherapeut, energetisch- en bewustzijnswerk