Directe hypnose methode (Elman)

Hoe gaat een hypnose sessie in zijn werk?

Tijdens een voorgesprek met de cliënt breng ik met een intakegesprek in kaart wat de probleemgebieden zijn waar je hulp voor zoekt. Aan het eind van het gesprek volgt een kennismakingssessie. Je neemt dan plaats in een ontspannen stoel waar je lichaam zich ontspant en je bewustzijn zich concentreert op mij, de hypnotiseur. Ik ga in gesprek met je onderbewustzijn en je bewustzijn en geef de juiste suggesties en overtuigingen. In de volgende eerste en volledige sessie worden krachtige hypnose/trance technieken ingezet om veranderingen aan te brengen in het onderbewustzijn.

De praktijk heeft twee behandelingen die de mogelijkheden mooi laten zien: Zen behandeling voor totale ontspanning en Op weg naar welzijn. Binnen deze twee behandelingen kunnen een breed scala van klachten en levensvragen worden opgepakt. Na het lezen van de twee behandelingen zal het ook duidelijk zijn dat hypnose binnen mijn praktijk de basis vormt en wordt aangevuld met vele methoden, technieken en hulplijnen uit andere disciplines. Het uiteindelijke doel is om het beste in jou naar boven te halen!

Hypnotherapie: een diamant in wording!

Voor een goed resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Er zijn hypnotiseurs die beloven om je klachten binnen één behandeling weg te nemen. In sommige gevallen is dat inderdaad mogelijk. Maar het is in de meeste gevallen aan te bevelen om meerdere sessies af te spreken.

Hypnotherapie wordt in mijn praktijk ingezet als er ander werk nodig is voor het proces. Met het proces bedoel ik inzichten verkrijgen en het in gang zetten van verwerking van onderliggende problematiek. Om bepaalde onderdelen in het leven van cliënten in evenwicht te brengen. Hypnose in Nieuwkoop Zuid Holland

Mogelijkheden voor het inzetten van hypnose of hypnotherapie:

Bij situaties dat er iets of iemand ‘losgelaten’ moet worden.

Bij innerlijk conflicten (zoals een stem in jou die zich laat horen).

Om antwoorden te krijgen bij zaken die zich in het verleden hebben voorgedaan.

Om meer duidelijkheid te krijgen over kwesties waar men zich niets meer van kan herinneren.

Om achter de oorzaak van een klacht te komen.

Bij trauma en verdriet op latere leeftijd.

Bij verdriet, trauma uit de periode van de kindertijd.

Als men levensvragen heeft.

Als het niet lukt om te bereiken/aan te trekken wat hij of zij wil.

Verschillende hypnose technieken

Met hypnotherapie kunnen verschillende technieken van hypnose worden gebruikt. In het voorgesprek we samen kijken wat er nodig is en wat de wensen zijn. Na het intakegesprek volgt een kennismakingssessie (tenzij het voorgesprek meer tijd vergt). Tijdens de volgende eerste volledige sessie wordt je binnen enkele minuten in hypnose gebracht en staat daardoor in rechtstreeks contact met haar/zijn onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is zich helder bewust van de klachten en speelt een rol in het oplossen van het probleem. Ik begeleidt je zorgvuldig gedurende de sessie en zorg ervoor dat je een prettige en veilige sessie ervaart. Je hoeft alleen instructies op te volgen, je open te stellen voor de behandeling en mee te gaan in de positieve flow van de behandeling.

Hypnosetechnieken van de grondlegger Dave Elman

Dave Elman ontwikkelde deze bijzonder krachtige vorm van hypnose. Kort, krachtig en zeer effectief. Hierbij wordt gebruik gemaakt van snelle, krachtige inducties en de cliënt gaat in een diepe hypnose waardoor de resultaten optimaal zijn. Na afloop voelt de cliënt dat hij of zij in hypnose is geweest, men voelt zich zeer ontspannen en fantastisch. Maar ik heb meer manieren om jou in een effectieve trance staat te brengen.

Hypnose & Hypnotherapie – een wetenschappelijk bewezen
effectieve- en efficiënte behandelvorm

Hypnose, bewezen effectief

Tal van wetenschappelijke studies en onderzoeken wijzen uit dat de toepassing van hypnose effect heeft op de processen die in onze hersenen plaatsvinden. De meet methoden die hiervoor gebruikt werden zijn o.a. EEG, PET scan en MRI. Met hypnose is het mogelijk op de processen in ons brein in te werken. Dit leidt tot verandering in onze waarneming en emotionele belevingen, wat uiteindelijk ervoor zorgt dat klachten worden opgelost. De successen en positieve resultaten zijn voor de reguliere geneeskunst reden geweest om hypnose toe te gaan passen, bijvoorbeeld bij darmklachten, menopauze klachten bij vrouwen en het wegnemen van angst bij patiënten die een behandeling nodig hebben bij een tandartspraktijk.

Neem je leven weer in eigen hand!

Zorg ervoor dat jij het leven weer in eigen hand neemt! Krijg inzicht in je angsten en belemmeringen. Krijg weer meesterschap over je leven. Maak een afspraak voor een behandeling of neem contact op voor meer informatie.

Afspraak maken directe hypnose in Nieuwkoop

Irene Schaap Hypnotherapeute in Nieuwkoop in het Groene Hart