gewichtstoename tijdens de feestdagen

gewicht aankomen met de feestdagen

Voorkom extra’s kilo’s tijdens de feestdagen

Deze grafiek toont de cijfers van een onderzoek over de extra kilo’s die we aankomen in de maanden rondom de feestdagen. Links zie je de gewichtstoename per 0,10= 100 gram. Het oranje blok laat de gewichtstoename zien in september en oktober. Daar bovenop komt het groene blok van november en december. In januari hebben we genoeg van al die overvloed en gaan we en masse aan de lijn. We denken dat we alles eraf hebben gelijnd. En we vallen ook wel wat af, maar niet alles. Er blijft een rest over. Tel je alles bij elkaar op, dan zie je in het paarse blok dat er gemiddeld een halve kilo per jaar blijft zitten. Dat lijkt niet veel….

grafiek gewichtstoename feestmaanden

De onderzoeksresultaten van de publicatie van het onderzoek.

Na 20 jaar is er 10 kilo bij

Het is vaak de praktijk dat je op een gegeven moment terugkijkt en terugrekent. En terugdenkt aan de tijd toen je een jaar of 20 was en minstens 10 kilo lichter.  Als je nu op de weegschaal staat, dan zie je die extra kilo’s terug. Het komt er langzaam maar zeker aan.

Voorkom dat je aankomt en zorg dat je afvalt

Okee… die extra kilo’s heb je nu eenmaal. Je weet nu ook hoe dat zo komt. Maar belangrijker is wat je nu gaat doen. Ben je een struisvogel en ontken je het? Of ga je dit jaar zorgen dat je die halve kilo niet extra aankomt? Jij kan zelfs de keuze maken om nog wat extra kilo’s kwijt te raken! Een paar kilo minder is direct al gezondheidswinst. Als je daar hulp bij wilt, dan kan ik jou daarbij helpen. Sterker nog: ik wil jou daar graag bij helpen!

Informatiepakket leefstijl

Coaching Vitaal is gespecialiseerd in leefstijltrajecten. Ik heb een informatiepakket voor je samengesteld waar je alles kunt lezen over een leefstijltraject. Dit pakket kun je vrijblijvend via de mail ontvangen. Je hoeft alleen je emailadres door te geven, zodat ik het je kan sturen. Ga hier naar het aanvraagformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *