Hypnotherapie

Hypnose behandelingen: voluit leven in het hier en nu zonder belemmeringen en negatieve overtuigingen. Haal het beste uit jezelf!

Speerpunten van hypnotherapie praktijk Coaching Vitaal in Nieuwkoop

Irene Schaap is Allround Hypnosetherapeut bij Coaching Vitaal. Zij is gespecialiseerd om  uiteenlopende geestelijke en lichamelijke klachten op te lossen en te verlichten met behulp van hypnose technieken.

Hypnosebehandelingen

 1. Hypnotherapie directe hypnose

Hypnotherapie wordt in mijn praktijk ingezet als er ander werk nodig is voor je proces. Met het proces bedoel ik inzichten verkrijgen en het in gang zetten van verwerking van onderliggende problematiek die aan de oppervlakte komt tijdens de behandeling. Zodat bepaalde onderdelen in je leven in evenwicht worden gebracht. Het is een proces dat eerst leidt naar ontspanning waarna stapsgewijs naar heling wordt toegewerkt en met uiteindelijk bewustwording als eindresultaat. Dit is een proces als een ruwe diamant die steeds fijner geslepen wordt. De basisvorm brengen we in de praktijk met behandelingen en met ondersteuning van coachgesprekken samen aan. Het slijpen is een ontwikkeling waarover je gedurende je leven meesterschap gaat krijgen. Met als uiteindelijk doel een prachtig flonkerende diamant!

De werking van hypnose eenvoudig uitgelegd

Stel je voor dat je brein een computer is die alle hardware bevat waar jouw persoonlijkheid in onderbewuste programma’s zijn opgeslagen. Jouw onderbewustzijn is opgebouwd uit vele delen die zijn ontstaan gedurende je leven. Deze delen zijn gekleurd en geladen door je ervaringen, voorkeuren, gewoonten, gevoelens en emoties. De hypnose is het gereedschap om direct contact met deze delen in het onderbewustzijn te maken. Het is een geschikte geestelijke toestand waarin je lichaam heel ontspannen is terwijl je geest wakker blijft. Als je in deze geschikte toestand bent aangekomen, hangt er geen sluier meer tussen de bewuste en de onderbewuste geest.

Haal het beste uit jezelf

De hypnotiseur voegt nieuwe positieve overtuigingen toe aan je programma. Je programma krijgt een update! Deze software update zorgt ervoor dat je onderbewuste programma’s worden herschreven en er nieuwe mogelijkheden worden geschept. Oude en niet werkende overtuigingen worden opgefrist zodat ze passen in je leven van vandaag. Het is een therapeutisch middel en wordt ingezet om een verandering van gevoel, gedrag of gedachten te komen. De behandelingen zorgen ervoor dat het beste in jou naar boven komt.

Hypnose om geestelijke en lichamelijke klachten op te lossen

Waar loop jij al heel lang mee rond?

Je komt vaak pas in actie als een probleem vaker voorkomt. Als een probleem zich maanden of jarenlang voortsleept. Je gaat verder op zoek naar een oplossing als het je functioneren in het dagelijks leven in de weg zit. Als je aan weinig anders meer kunt denken en het je gedachten gijzelt.

 • Waar heb jij het moeilijk mee?
 • Waar loop jij telkens tegenaan en zorgt ervoor dat je blijft steken in je ontwikkeling in je privé of werkend leven?
 • Welk ideaal wil jij voor jezelf creëren?
 • Welke ongezonde gewoonten heb jij in de loop van tijd ontwikkelt en wil je vanaf?
 • Welke oude negatieve gedachten, angsten en gevoelens passen eigenlijk niet bij jouw tegenwoordige leven en wil jij omruilen voor nieuwe positieve gedachten en gevoelens, zodat je voortaan zonder angst leeft?
 • Welke overtuigingen staan bij jou in de weg om je weer gelukkig, tevreden, voldaan, vreedzaam en compleet te voelen?
 • Op welke manier ben jij aan het overleven?
 • Wie of wat wil je niet langer zijn?

Als jij ook het beste uit jezelf naar boven wilt halen, maak dan een afspraak voor een hypnosebehandeling!

Hypnose in Nieuwkoop

Lees hier de diverse reacties van mensen na een hypnosebehandeling

by Emily on Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Hoe was je ervaring met de hypnosebehandeling?: Prima
Wat waren je resultaten van de hypnosebehandeling?: Goed voor de bewustwording

Het is erg fijn om bij Irene een behandeling te doen. Ze neemt heel veel tijd voor je en komt goed bij de essentie. Ze stelt de juiste vragen waarmee je bij jezelf te rade kan gaan. Na de gesprekken heeft ze me oefeningen gestuurd waar ik zelf mee aan de slag kan, zodat ik er thuis verder mee kan. Irene heeft een hele prettige persoonlijkheid.

by Ella Kamphuis on Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Hoe was je ervaring met de hypnosebehandeling?: prettig
Wat waren je resultaten van de hypnosebehandeling?: zelfbewuster keuzes maken

Door gesprekken en oefeningen met Irene ben ik mij er bewuster van geworden welke keuzes ik maak. Zeker met de gedachten: word ik hier gelukkig van, of: is deze keuze ook goed voor mij?
Irene is een prettige therapeute waarbij je direct het gevoel hebt dat je vrijuit kunt spreken. Ze heeft mij in ieder geval goed op weg geholpen

by Ineke on Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Hoe was je ervaring met de hypnosebehandeling?: Heel goed, ik voelde me heel erg gehoord
Wat waren je resultaten van de hypnosebehandeling?: Ik voelde me lichter, bevrijd van een gespannen gevoel.

Ik kwam bij Irene in verband met faalangst en een gevoel van blokkeren. Door de empathische houding en de manier van luisteren voelde ik me veilig waardoor alles bespreekbaar was.

Door de hypnose leer ik meer afstand te nemen van mijn angsten en zo vrijer in het leven te staan.

by Robin on Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Hoe was je ervaring met de hypnosebehandeling?: Prima
Wat waren je resultaten van de hypnosebehandeling?: gezien veel blokkades en ophopingen van verleden hielp het me een stuk in de goede richting

Bij Irene geweest voor diverse klachten uit het verleden, dit aangepakt en ik werd er al meer ontspannen van. Heb het gevoel dat de hypnose mij sneller uit mijn burn-out heeft geholpen. Daarnaast is Irene zeer vriendelijk en meedenkend! Als je ergens mee zit, overweeg het 😉

by Erika Koppers on Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Hoe was je ervaring met de hypnosebehandeling?: heel goed
Wat waren je resultaten van de hypnosebehandeling?: uitstekend

Ik kwam bij Irene om eindelijk te kunnen stoppen met roken. Nadat Irene had vastgesteld wanneer ik vooral rookte, werd ik onder hypnose gebracht en voelde ik me totaal ontspannen. Irene praatte tegen mijn onderbewustzijn, terwijl ze mijn bewuste ik aan het werk zette. Er komt natuurlijk nog meer bij kijken, maar dat is een te lang verhaal. Toen de sessie klaar was, nam ik afscheid van Irene, liep naar buiten en had totaal geen behoefte aan een sigaret, terwijl ik tot die tijd zeker 25 à 30 sigaretten per dag rookte. Ik heb daarna nooit meer gerookt, hoewel ik na een maand of twee wel af en toe iets miste, maar dat was niet zozeer een sigaret, dan nam ik een knots met salmiak. Ik ben superblij dat ik met zo weinig (geen) inspanning een niet-roker ben en blijf. Ik zou echt iedereen adviseren: als je wilt stoppen met roken, ga dan naar Irene en laat je door haar hypnotiseren. Het is helemaal niet eng. Ze brengt je eigenlijk in een staat van hele diepe ontspanning. O ja en ik ben nu na tweeëneenhalve maand nog geen ons aangekomen. Een wel heel leuke bijkomstigheid!

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Jij kunt ook gezond, succesvol en gelukkig worden!

Gezonde, succesvolle en gelukkige mensen functioneren in ieder opzicht beter en genieten meer van het leven. Helaas is dat voor sommige mensen nog geen realiteit. Zij zijn op zoek naar een manier om hun klachten op te lossen zodat zij ook gelukkig kunnen leven. Ook jou lukt het om gezond, succesvol en gelukkig te worden. Vol zelfvertrouwen, moed en levenslust, minder pijn, zonder angsten en sombere gevoelens. Een nieuwe start om te bereiken wat je echt wilt en de ups & downs van het leven meer flexibel kunt hanteren.

Hypnose om geestelijke en lichamelijke klachten op te lossen

Hypnose kun je inzetten voor uiteenlopende klachten en wensen

 

Hypnotherapie en hypnosebehandelingen de oplossing voor veel problemen

Stress

Om de gevolgen van stress in de hand te houden kun je met ademhalingstechnieken je lichaam en geest helpen te ontspannen en tot rust te komen. Een andere methode die weinig tijd kost is het toepassen van zelfhypnose technieken. Zelfhypnose is relatief makkelijk aan te leren. Het toepassen van zelfhypnose kost wat tijd en moeite, maar het effect is groot en kun je ook nog eens toepassen bij vele andere problemen en aandoeningen.

stress aanpak met hypnose

Een andere mogelijkheid is om een hypnotherapie sessie te ondergaan. De hypnotherapeut analyseert de aandacht/probleemgebieden die jij hebt over stress en speelt hierop in door het geven van de juiste helpende suggesties aan je onderbewustzijn.

 

Zelfvertrouwen

Het je geen vertrouwen in het sollicitatiegesprek waarvoor je bent uitgenodigd? Heb je binnenkort een belangrijke presentatie of moet je een speech houden en heb je nu al slapeloze nachten? Of is het gelukt om een date met een leuke man of vrouw af te spreken en maak je je druk over hoe je overkomt, je je zorgen maakt dat je niet gaat stotteren, hakkelen, zweten, iets zomaar eruit flapt of een rood hooft krijgt?

versterk je zelfvertrouwen in een behandeling bij Coaching Vitaal

Is er iets in je leven gebeurd waardoor je zelfvertrouwen een knauw heeft gekregen? Zit je gewoon even niet lekker in je vel? Als het jou tegenhoudt om je leven te leiden zoals je dit voor ogen hebt, als je kansen laat liggen en lichamelijke klachten krijgt door je onzekerheid, dan kun jij veel baat hebben aan een hypnosebehandeling. Je zult achteraf zeggen: ‘had ik dit maar eerder gedaan’!

Een greep uit de toepassingen*

 • Spreekangst
 • Prestatieverbeteringen
 • Zelfhypnose aanleren
 • Angsten (tandarts, faalangst, examenvrees, vliegangst, claustrofobie, hoogtevrees, angst voor dieren)
 • Slaapproblemen
 • Hyperventilatie, paniekaanvallen
 • Verlegenheid
 • Nagelbijten, duimzuigen
 • Zelfvertrouwen, zelfbeeld, omgang met anderen
 • Emotie en gedragsbeheersing/aanpassing
 • Stress, depressie, burnout
 • Verbeteren van mentale prestaties
 • Schuldgevoelens, vergeving
 • Traumatische gebeurtenissen

*Coaching Vitaal biedt ondersteuning aan het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De therapeute is geen arts en stelt geen diagnose.

aanmelden hypnose behandeling in Nieuwkoop Zuid-Holland

Meld je aan voor een behandeling of kennismakingsgesprek.

Irene Schaap van Coaching Vitaal 1

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Average rating:  
 10 reviews
by Emily on Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Hoe was je ervaring met de hypnosebehandeling?: Prima
Wat waren je resultaten van de hypnosebehandeling?: Goed voor de bewustwording

Het is erg fijn om bij Irene een behandeling te doen. Ze neemt heel veel tijd voor je en komt goed bij de essentie. Ze stelt de juiste vragen waarmee je bij jezelf te rade kan gaan. Na de gesprekken heeft ze me oefeningen gestuurd waar ik zelf mee aan de slag kan, zodat ik er thuis verder mee kan. Irene heeft een hele prettige persoonlijkheid.

by Ella Kamphuis on Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Hoe was je ervaring met de hypnosebehandeling?: prettig
Wat waren je resultaten van de hypnosebehandeling?: zelfbewuster keuzes maken

Door gesprekken en oefeningen met Irene ben ik mij er bewuster van geworden welke keuzes ik maak. Zeker met de gedachten: word ik hier gelukkig van, of: is deze keuze ook goed voor mij?
Irene is een prettige therapeute waarbij je direct het gevoel hebt dat je vrijuit kunt spreken. Ze heeft mij in ieder geval goed op weg geholpen

by Ineke on Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Hoe was je ervaring met de hypnosebehandeling?: Heel goed, ik voelde me heel erg gehoord
Wat waren je resultaten van de hypnosebehandeling?: Ik voelde me lichter, bevrijd van een gespannen gevoel.

Ik kwam bij Irene in verband met faalangst en een gevoel van blokkeren. Door de empathische houding en de manier van luisteren voelde ik me veilig waardoor alles bespreekbaar was.

Door de hypnose leer ik meer afstand te nemen van mijn angsten en zo vrijer in het leven te staan.

by Robin on Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Hoe was je ervaring met de hypnosebehandeling?: Prima
Wat waren je resultaten van de hypnosebehandeling?: gezien veel blokkades en ophopingen van verleden hielp het me een stuk in de goede richting

Bij Irene geweest voor diverse klachten uit het verleden, dit aangepakt en ik werd er al meer ontspannen van. Heb het gevoel dat de hypnose mij sneller uit mijn burn-out heeft geholpen. Daarnaast is Irene zeer vriendelijk en meedenkend! Als je ergens mee zit, overweeg het 😉

by Erika Koppers on Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Hoe was je ervaring met de hypnosebehandeling?: heel goed
Wat waren je resultaten van de hypnosebehandeling?: uitstekend

Ik kwam bij Irene om eindelijk te kunnen stoppen met roken. Nadat Irene had vastgesteld wanneer ik vooral rookte, werd ik onder hypnose gebracht en voelde ik me totaal ontspannen. Irene praatte tegen mijn onderbewustzijn, terwijl ze mijn bewuste ik aan het werk zette. Er komt natuurlijk nog meer bij kijken, maar dat is een te lang verhaal. Toen de sessie klaar was, nam ik afscheid van Irene, liep naar buiten en had totaal geen behoefte aan een sigaret, terwijl ik tot die tijd zeker 25 à 30 sigaretten per dag rookte. Ik heb daarna nooit meer gerookt, hoewel ik na een maand of twee wel af en toe iets miste, maar dat was niet zozeer een sigaret, dan nam ik een knots met salmiak. Ik ben superblij dat ik met zo weinig (geen) inspanning een niet-roker ben en blijf. Ik zou echt iedereen adviseren: als je wilt stoppen met roken, ga dan naar Irene en laat je door haar hypnotiseren. Het is helemaal niet eng. Ze brengt je eigenlijk in een staat van hele diepe ontspanning. O ja en ik ben nu na tweeëneenhalve maand nog geen ons aangekomen. Een wel heel leuke bijkomstigheid!

by Eline on Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Hoe was je ervaring met de hypnosebehandeling?: heel fijn!
Wat waren je resultaten van de hypnosebehandeling?: De resultaten waren erg goed

`Het was een erg relaxte behandeling en hij heeft erg geholpen bij mijn concentratieproblemen en het heeft geholpen dat ik dingen beter kan onthouden en dat soort dingen. ik haal erg veel goede cijfers en het is erg fijn dat ik niet meer zo snel afgeleid word! Ik had ook meer zin om te beginnen aan het leren voor vakken.

by Annemieke Bruin on Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Hoe was je ervaring met de hypnosebehandeling?: erg goed
Wat waren je resultaten van de hypnosebehandeling?: ook erg goed

Ik kwam met één probleem en via doorvragen, wat op een fijne veilig aanvoelende manier gebeurde, vond Irene allerlei invalshoeken die eraan verwant waren. Uiteindelijk bleken die weer allemaal samen één oorzaak te hebben. Daar hebben we toen aan gewerkt met echt geweldige resultaten. Ik voel me nu veel beter in mijn vel zitten en heb eindelijk rust in bepaalde issues in mijn leven.

by Erik on Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Hoe was je ervaring met de hypnosebehandeling?: Voelde van af het begin op mijn gemak. Goede en duidelijk uitleg wat er ging gebeuren. Door veel vragen kwam Irene snel to the point van de problemen
Wat waren je resultaten van de hypnosebehandeling?: Veel zekerder en blijer in het leven.

Kwam er voor relatie problemen , negatief en eenzaam gevoel.
Na de sessie weer blij en wist wat me te doen stond.
Nogmaals bedankt.

by F on Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Hoe was je ervaring met de hypnosebehandeling?: goed want alles werd van te voren duidelijk uitgelegd en je kan goed je probleem uitleggen.
Wat waren je resultaten van de hypnosebehandeling?: ik had een hypnose voor leren en na een paar weken zag ik resultaat

Na een paar weken merkte ik al dat leren makkelijker ging en dat ik meer zin had om te beginnen aan huiswerk. Ik had het niet zo erg verwacht.

by Gitta on Coaching Vitaal Hypnose behandeling
Hoe was je ervaring met de hypnosebehandeling?: Prettig! Ik voelde me erg op mijn gemak. Irene legt goed en duidelijk uit hoe het in zijn werk gaat en ik kon mij daardoor geheel overgeven.
Wat waren je resultaten van de hypnosebehandeling?: Ik ging o.a. voor blozen en verlegenheid onder behandeling. De resultaten had ik nooit durven dromen en hopen! Wat een verschil!

De behandeling was prettig en ik had niet durven hopen op zo'n goed resultaat. Na alle therapiën die ik er al voor heb gevolgd, hielp alleen de hypnose. Irene heeft een prettige stem en voelt goed aan wat je nodig hebt. Ook vraagt zij op een fijne manier door bij bepaalde situaties. Het is een echte aanrader om bij haar de hypnosebehandeling te ondergaan. Lieve groet, Gitta