Over Irene

 

Over jou op Coaching Vitaal

Waarom coaching gericht op stress, voeding en persoonlijke ontwikkeling jou vitaler, gezonder en sterker maakt

Voor als je niet weet hoe je moet omgaan met de stress in jouw leven. Als je bang bent dat je ziek wordt van de stress of regelmatig wakker ligt vanwege de vele zorgen die je hebt. De aandacht, tijd en de direct inzetbare methodes gaan jouw problemen op het gebied van stress oplossen. Haal snel jouw angst weg! Leer nu werkelijk hoe je beter met de verschillende stressproblemen in jouw leven moet omgaan!

Waarom jij belangrijk bent

Ik werk graag samen met mensen. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar meer zouden moeten helpen. Sterker nog… het is een van de natuurlijke hulpmiddelen om te dealen met stress. Het gaat daarbij om het helpen van de mensen om je heen en zelf om hulp vragen als dat nodig is. Ik ben zelf echtgenote, moeder, kind, werkende vrouw en zorgende en steunende vrouw! Met mijn coaching wil ik je de aandacht geven die je verdient. Ik wil je hoop geven, vertrouwen geven, een luisterend oor bieden, mijn kennis aan je doorgeven om problemen van jou op te lossen en vragen te beantwoorden.

Met de workshops kan ik direct iets betekenen in jouw leven en zal ik als coach even een korte rol spelen in jouw leven. Welke rol mag ik bij jou spelen? Hoe kan ik jou helpen?

  • Gewoonten, angsten en trauma’s oplossen en verlichten?
  • Je vitaliteit verhogen?
  • Meer energie krijgen en opgewassen voelen tegen de ups & downs van het leven?
  • Beter leren omgaan met stress, zodat je meer zelfvertrouwen krijgt en stress jou niet langer wakker laat liggen en je je niet langer overspoeld voelt tijdens stressvolle situaties?
  • Jou de kennis geven om zelf aan de knoppen te kunnen draaien om beter met stress om te gaan?

Deze tips verzamelde ik voor jou over hoe je verleidingen kunt weerstaan, je wilskracht vergroot en uitstelgedrag onder de loep wordt genomen. Klik aan om de tips te bekijken.

Dit zeggen Desiree,Tamara en Daniëlle

 

"Jouw training is echt onderscheidend en verfrissend. Eerst dacht ik dat een leven zonder stress mijn ultieme droom was. Maar dat gaat toch niet werken. Het was een echte eyeopener voor mij dat stress niet alleen negatief is. De opdrachten zijn duidelijk en kun je direct toepassen in je leven. Ik heb nu alles beter op een rijtje en mijn zelfvertrouwen is daardoor gegroeid".Desiree
Desiree 47 jaar, thuisbegeleider, samenwonend met vriend en een dochter.

"Ik had net de knop omgezet: het moet anders, dit is niet hoe ik wil zijn, toen de GOOD food en GOOD stress programma op mijn pad kwam. Met veel kennis van zaken en de achterliggende theorie overtuigde je mij om het anders aan te pakken. De grootste winst is dat ik meer controle heb over bijvoorbeeld het eten van slechte dingen, het kleine stemmetje dat zegt jij bent moe en jij verdient het om op de bank te zitten met een reep chocola. Dat stemmetje is niet meer de baas, ik ben de baas".Tamara
Tamara 38 jaar, research consultant, gaat trouwen en heeft een dochter en een zoon.

"Onder begeleiding van Irene ben ik inmiddels 14 cm kwijtgeraakt. En voel me energieker dan voorheen. Gesprekken met Irene hebben mij verder geholpen met mijn slaapproblemen en met mijn emotionele ontwikkeling. Ik sta nu sterker in mijn schoenen en weet beter wat ik wel en niet wil. Dank je wel Irene Schaap wat je tot nu hebt bereikt met mij".Daniëlle
Daniëlle 54 jaar, onderneemster beauty instituut, heeft een relatie met vriend en heeft een hond.
Summerschool regio Leiden

Kijk naar de impressie van de workshop Beter met stress van Summerschool waar onlangs medewerkers van o.a. gemeente Leiden aan deelnamen.

 

 

 

Over Irene Schaap, coach bij Coaching Vitaal (1)

De dromen van een meisje uit Rotterdam

Dat dromerige en verlegen meisje met een groot vermogen om te fantaseren groeit op in Rotterdam. Mijn gevoeligheid laat me soms wakker liggen van het onrecht in de wereld. Zoals het leed dat dieren wordt aangedaan. Of kinderen die gepest worden. Ik vind het leuk om buiten te spelen en ook (veel) lezen, tekenen en mijn schooltuintje verzorgen zijn activiteiten waar ik warm voor loop. Ik houd van sportieve activiteiten zoals ballet, korfbal, badminton, paardrijden en turnen. Rond mijn 11e jaar beland ik in het ziekenhuis en daar vormt zich de droom om verpleegkundige-A te worden.

 

Over Irene Schaap van Coaching Vitaal

Komen de dromen uit?

De droom zet ik door als ik op 18 jarige leeftijd start als Leerling Verpleegkundige A. De vakken dieetleer, anatomie en chirurgie spreken mij het meest aan. Helaas vallen na 2,5 jaar mijn dromen om gediplomeerd verpleegkundige te worden in duigen als mijn rugklachten uitgroeien tot een hernia en ik uiteindelijk stop met de opleiding. Na jaren van vele omzwervingen in het bedrijfsleven en werkzaam voor de overheid in diverse commerciële en projectondersteunende functies, richt ik mij opnieuw op de gezondheidszorg, want dat blijft toch trekken.

De kwalificaties van Irene Schaap van Coaching Vitaal

Functioneel Voeden en Functioneel coachen

Intussen heb ik een kookblog opgezet (Irene kookt) en raak ik besmet met het desemvirus en geef desembroodbak workshops bij mij thuis. Vervolgens ziet de online workshop desembroodbakken (Desembroodbakjezelf.nl) het licht.

Op de kookblog plaats ik naast recepten ook graag informatieve blogs over gezonde voeding. Geprikkeld door de grote vraag: wat is gezonde voeding, schrijf ik mij in voor Functioneel Voeden bij het Chivo. Dit is een module uit de bredere opleiding Vitaliteitscoach. Daar val ik samen met mijn medecursisten regelmatig van mijn stoel van verbazing over hoe voeding nu echt in elkaar zit. De opleiding zit stevig in elkaar en wordt gevoed door wetenschappelijk onderzoeken en actuele materie. Zoals ze zelf zeggen: niet hypen, maar helpen. In de opleiding scheppen ze orde in de chaos door voedingsleer te combineren met kennis van fysiologie (lichaamsprocessen), endocrinologie (hormonen) en gedrag. Ik ging de bomen en het bos weer zien in voedingsland!

Niet lang daarna volg ik de module Functioneel Coachen. Daar word ik getraind in stress- en prestatiemanagement en lifecoachen en komen gesprekstechnieken, emotie- en verandermanagement aan bod. Met de kennis van de twee modules ga ik aan de slag. Uiteindelijk specialiseer ik mij in gezonde voeding, lifecoaching en stressmanagement. Binnenkort heb ik de opleiding Allround Hypnotherapeut afgerond. Deze behandelingen op basis van hypnose gaan jou op veel gebieden helpen. De helpende kracht van hypnose kun je ook terugvinden in de GOOD stress workshop, die je hieronder kunt aanklikken voor meer informatie.

Op de Beter met stress workshop ben ik trots! Hier komt eigenlijk alles samen op het gebied van stress. Het is een waardevolle workshop waar deelnemers in korte tijd leren aan welke knoppen ze kunnen draaien om beter met stress om te kunnen gaan. Het startpunt is de samenwerking tussen het lichaam, brein en geest. Aan welke knoppen kun je allemaal draaien en waarom is dat belangrijk? Uit deze workshop haalt elke deelnemer wat hij of zij zelf nodig heeft. De oefeningen tijdens en na de workshop zorgen voor ervoor dat het effect groter is en niet stopt als de deelnemers naar huis gaan.

De GOOD stress workshop bij Coaching Vitaal 3        De Beter met stress workshop

De beslissing die ik neem en waardoor mijn leven sterk is verbeterd

Even na mijn vijftigste jaar weet ik dat iets moet veranderen in mijn leven. Het is een soort wake-up call en voelt als een steen die ik in het water gooi en steeds meer rimpels maakt en vragen opwerpt. Hoe wil ik over 10 jaar leven? Hoe wil ik eruit zien? Hoe wil ik mij voelen? Welke werk wil ik gaan doen? Welke doelgroep ligt mij het meest aan het hart? Dat soort vragen gaan er door mij heen. Ik ben niet heel ongelukkig of ontevreden met mijn leven, maar toch denk ik dat ik meer uit mijn leven kan halen. Als ik in de spiegel kijk dan zie ik een middelbare vrouw, met een middelbare look en uitstraling. Dat kan beter denk ik…

De opleidingen die ik bij het Chivo volg, maakt veel bij mij los. Veel van wat ik daar leer over leefstijl- en lifecoaching ga ik ook op mijzelf toepassen. Een betere voeding, minder alcohol, beter slapen, meer bewegen en buiten zijn en een juiste energiebalans (een balans in de calorie inname).

Daarnaast ga ik mij verder verdiepen in stress. Het boek ‘Sterker met stress’ van gezondheidspsychologe Kelly McGonigal is voor mij een openbaring. Het zorgt bij mij voor nieuwe inzichten op het gebied van stress, waarvan ik tot op de dag van vandaag de vruchten van pluk. In deze TED TALK kun je een inspirerende film bekijken waar je meer kunt zien over haar bevindingen en waarom ik zo enthousiast ben over haar aanpak.

Dit najaar volgde ik bij Hypnosecentrum Haarlemmermeer drie modules: Hypnose basis, Hypnose gevorderd Therapie en Hypnoanalyse. Er is een wereld voor mij opengegaan! Op persoonlijk en werkvlak heb ik grote sprongen gemaakt en het is kristalhelder waar ik mijn energie en kracht in wil stoppen: de hypnotherapie. Met behulp van directe hypnose ervoor zorgen dat mensen efficiënt en effectief van hun geestelijke en lichamelijke klachten af komen.

Op de pagina Hypnotherapie kun je alles lezen over deze geweldige methode! Zoals waarom je niet bang hoeft te zijn van hypnose, maar wel mooi 8 – 10 mensen van hun klachten bevrijd of sterke verbetering laat zien en dat in 1 sessie! Niets zweverigs of vaag.

Hypnose in Nieuwkoop

Wie je ook bent en welke doelen je ook wilt bereiken, je bent van harte welkom bij mijn workshops en hypnose behandeling! Wil je deelnemen aan de workshops, een hypnose behandeling afspreken of wil je mij iets vragen, bel mij dan op 06 424 89 223. Of stuur een mail naar mail@coachingvitaal.nl. Of vul het contactformulier in.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Irene Schaap van Coaching Vitaal 1

Met vitale groet,

Irene