Over Irene

Ik geef het beste van mijzelf aan jou

Met de hypnose sessies kan ik direct iets betekenen in jouw leven en zal ik even een korte rol spelen in jouw leven. Het is mijn grootste wens om jou te mogen helpen. Heel veel mensen wachten op iets… dat jij hier nu op mijn site bent, is geen toeval. Waarschijnlijk kan ik iets voor je doen. Dat hoeft jou trouwens niet altijd geld te kosten. Ik geef altijd heel veel weg. Gratis adviezen, tips & trucs, MP3’s met zelfhypnoses/geleide meditaties, oefeningen, enzovoorts. Maar ik heb ook hele mooie betaalde behandelingen.

De mogelijkheden van hypnose

Deze opsomming in niet compleet en wil jou alleen een idee geven over de mogelijkheden van hypnose en een behandeling in mijn praktijk.

 • Onrust en (werk)stress verlichten en hulplijnen ontwikkelen.
 • Inzicht en oplossing voor negatieve patronen in je leven.
 • Kunnen dealen met angsten en je angst overwinnen.
 • Houvast en overzicht krijgen in een moeilijke periode in je leven.
 • Je ervaart je leven als overleven en wilt meer vreugde en energie?
 • Je wilt de oorzaak van lichamelijke klachten achterhalen en de connectie met emotionele problemen helder krijgen.
 • Je wilt beter slapen door het luisteren naar geleide meditaties en hypnose.
 • Het verwerken van stressvolle gebeurtenissen en trauma’s en een nieuw evenwicht bereiken.
 • Ondersteuning bij het stoppen met roken, alcohol, afvallen, enz.
 • Methoden leren om te communiceren met je innerlijke wereld.
 • Je een luisterend oor bieden tijdens een reflectief gesprek die je een nieuw perspectief biedt voor knoop- en knelpunten in je leven.

Waarom hypnose jou vitaler, gezonder en mentaal sterker maakt

Hypnose is een ondersteunende methode die breed toepasbaar is. Ik zie goede resultaten en gebruik het graag in mijn behandelingen. Met trancewerk/hypnose kun je heel gericht en gefocust werken met emoties, gevoelens en vastzittende energieën. Meestal ervaren cliënten al snel een verbetering. Ik probeer altijd zo efficiënt mogelijk te werken en het aantal sessies voor jou te beperken. Als er meer werk nodig is, spreken we meerdere sessies af. Daar heb ik in mijn tarieven ook rekening mee gehouden. Zoals het lage tarief van de telefonische coachgesprekken die een aanvullend onderdeel van de behandelingen zijn. Deze coachgesprekken zijn er voor de momenten dat je het nodig hebt. Ze geven houvast en structuur zodat je met vertrouwen verder kan.

Mentaal sterker worden

Vitaliteit is een optelsom van mentale en fysieke gezondheid. Daarom kun je bij Coaching Vitaal  ook aankloppen voor mentale ondersteuning. Het is zelfs een van de speerpunten van de praktijk. Als je niet lekker in je vel zit, als je voelt dat je vast zit, je verdrietig en neerslachtig voelt, te weinig zelfvertrouwen hebt en voelt dat wat je doet nooit goed genoeg is? Waarom zou je blijven rondlopen met negatieve overtuigingen en belemmeringen? Ik houd de behandelingen zo compact mogelijk, dus bij mij volg je geen ellenlange trajecten. Na de sessies in mijn praktijk spreken we elkaar via telefonische coachgesprekken.

Waarom jij belangrijk bent

Ik werk graag samen met mensen. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar meer zouden moeten helpen. Sterker nog… het is een van de natuurlijke hulpmiddelen om te dealen met stress. Het gaat daarbij om het helpen van de mensen om je heen en zelf om hulp vragen als dat nodig is. Ik ben zelf echtgenote, moeder, kind, werkende vrouw en zorgende en steunende vrouw! Met mijn hypnose sessies wil ik je de aandacht geven die je verdient. Ik wil je hoop en vertrouwen geven, een luisterend oor bieden, je ondersteunen en mijn kennis aan je doorgeven en problemen van jou oplossen of verlichten.

Over Irene Schaap, coach bij Coaching Vitaal (1)

De dromen van een meisje uit Rotterdam

Dat dromerige en verlegen meisje met een groot vermogen om te fantaseren groeit op in Rotterdam. Mijn gevoeligheid laat me soms wakker liggen van het onrecht in de wereld. Zoals het leed dat dieren wordt aangedaan. Of kinderen die gepest worden. Ik vind het leuk om buiten te spelen en lezen. Tekenen en mijn schooltuintje verzorgen zijn ook activiteiten waar ik warm voor loop. Ik houd van sportieve activiteiten zoals ballet, korfbal, badminton, paardrijden en turnen. Rond mijn 11e jaar beland ik in het ziekenhuis en daar vormt zich de droom om verpleegkundige-A te worden.

 

Over Irene Schaap van Coaching Vitaal

Komen de dromen uit?

De droom zet ik door als ik op 18 jarige leeftijd start als leerling in de opleiding van Verpleegkundige A. De vakken dieetleer, anatomie en chirurgie spreken mij het meest aan. Helaas vallen na 2,5 jaar mijn dromen om gediplomeerd verpleegkundige te worden in duigen als mijn rugklachten uitgroeien tot een hernia en ik uiteindelijk stop met de opleiding. Na jaren van vele omzwervingen in het bedrijfsleven en werkzaam voor de overheid in diverse commerciële en projectondersteunende functies, richt ik mij opnieuw op de gezondheidszorg, want dat blijft toch trekken.

De kwalificaties van Irene Schaap van Coaching Vitaal

Functioneel Voeden en Functioneel coachen

Geprikkeld door de grote vraag: wat is gezonde voeding, schrijf ik mij in voor Functioneel Voeden bij het Chivo. Dit is een module uit de bredere opleiding Vitaliteitscoach. Ik ging de bomen en het bos weer zien in voedingsland!

Niet lang daarna volg ik de module Functioneel Coachen. Daar word ik getraind in stress- en prestatiemanagement en lifecoachen en komen gesprekstechnieken, emotie- en verandermanagement aan bod.

De beslissing die ik neem en waardoor mijn leven sterk is verbeterd

Even na mijn vijftigste jaar weet ik dat iets moet veranderen in mijn leven. Het is een soort wake-up call waardoor ik ga nadenken over waar ik over 10 jaar wil staan? Hoe wil ik eruit zien? Hoe wil ik mij voelen? Welke werk wil ik gaan doen? Welke doelgroep ligt mij het meest aan het hart? Ik ben niet heel ongelukkig of ontevreden met mijn leven, maar toch denk ik dat ik meer uit mijn leven kan halen.

De opleidingen die ik bij het Chivo volg, maken veel bij mij los. Veel van wat ik daar leer over leefstijl- en lifecoaching ga ik ook op mijzelf toepassen. Een betere voeding, minder alcohol, beter slapen, meer bewegen en buiten zijn en een juiste energiebalans.

Daarnaast ga ik mij verder verdiepen in stress. Het boek ‘Sterker met stress’ van gezondheidspsychologe Kelly McGonigal is voor mij een openbaring. Het zorgt bij mij voor nieuwe inzichten op het gebied van stress, waarvan ik tot op de dag van vandaag de vruchten van pluk.

Hypnosetherapeut

In 2017 start ik met de opleiding Allround Hypnotherapeut en rond het succesvol af. Regelmatig volg ik verdiepingscursussen en bestudeer alles wat los en vast zit op het gebied van hypnose, (contemplatieve) psychologie, lifecoaching, enzovoorts. Ik word steeds enthousiaster over deze behandelingen op basis van hypnose, want ze helpen jou op veel verschillende gebieden. Er is een wereld voor mij opengegaan! Op persoonlijk en werkvlak heb ik grote sprongen gemaakt en het is kristalhelder waar ik mijn energie en kracht in wil stoppen: hypnotherapie gericht op het ondersteunen van alles waar jij het moeilijk mee hebt en in korte tijd praktische hulp bij kunt gebruiken.

Beelden van dehypnose praktijk van Coaching Vitaal in Nieuwkoop

Tension Releasing Exercises (TRE)

In het najaar van 2018 ben ik gestart met de opleiding Tension Releasing Excercises (TRE) bij Yoga Lab in Amsterdam. Deze fantastische methode is gericht op lichaamswerk en zorgt ervoor dat PTSS, chronische stressklachten en spanning op een natuurlijke wijze het lichaam kan verlaten. Vervolgens keert het lichaam weer terug naar een rustige basis waardoor je vitaliteit kan terugkeren. Zowel op lichamelijk en mentaal gebied. Ik streef ernaar in het voorjaar van 2020  mijn certificering te hebben behaald, zodat ik de methode mag gaan toepassen in de praktijk.

Een vitale en positieve weg

De positieve uitwerking van TRE heb ikzelf ook mogen ervaren. De oefeningen hebben ervoor gezorgd dat bij mij alles beter ging stromen. Als een stroomversnelling is mijn leven daardoor positief veranderd. Ook het aanbod van Coaching Vitaal veranderd daardoor mee. Mijn toegenomen gronding zorgt ervoor dat ik mij beter op cliënten kan afstemmen. Daardoor kan ik beter aanvoelen wat mensen nodig hebben. Het is deze unieke combinatie die ervoor zorgt dat een bezoek aan mijn praktijk een liefdevolle en fijne ervaring is!

Op de pagina Hypnotherapie kun je alles lezen over deze geweldige methode en lees je reviews van mensen die ik mocht helpen. Daar lees je ook dat hypnose geen slaap is, je juist extra alert en gefocust bent en jouw mindset en motivatie doorslaggevend zijn voor een succesvolle hypnose sessie.

Wie je ook bent en welke doelen je ook wilt bereiken, je bent van harte welkom! Wil je  een hypnose behandeling afspreken of wil je mij iets vragen, bel mij dan op 06 424 89 223. Of stuur een mail naar mail@coachingvitaal.nl. Of vul vrijblijvend het onderstaande formulier in.

Irene Schaap Hypnotherapeut bij Coaching Vitaal