Over Irene


Over Irene Schaap, coach bij Coaching Vitaal (1)

Mijn eigen reis in het leven

Als kind richt ik mij voornamelijk op de buitenwereld. Ik voel mij te kwetsbaar om voor mezelf uit te komen. Mijn moeder zegt dat ik gevoelig ben. Het basisgevoel dat ik vele jaren heb meegedragen is dat ik tekort schiet. Ik voel me onbemind, onbegrepen en vaak gekwetst. Ik zie mijn onbeminde, onbegrepen en kwetsbare delen ontelbare keren in het leven bevestigd. Door mijzelf en mijn omgeving. Overal worden mij spiegels voorgehouden. En uiteindelijk gaat het om het terugpakken van de verantwoording van mijn leven.

De afgelopen jaren kom ik langs vele mogelijkheden om mijn gevoelens beter te begrijpen. Ik lees veel boeken, onderzoek het geloof en de bijbel, luister naar lezingen, bezoek een psycholoog, ga naar een medium. Dat geeft wel wat lucht, maar ik kom hiermee niet in contact de onderstroom van mijn gevoelens. Het ontbreekt mij aan de gevraagde reflectie en moed om mezelf werkelijk te zien. Om mijn gevoelens te doorleven en erachter te komen dat ze niet oneindig zijn.

Het keerpunt in mijn leven

De ontmoeting met een collega in 1994 pakt heel goed uit en we zijn nu 26 jaar verder en nog steeds heel gelukkig samen. De geboorte van onze dochter is natuurlijk ook een belangrijke gebeurtenis is mijn leven. Beiden zijn ook mooie spiegels om mijzelf en de ander beter te leren kennen.

Het zal rond 2010 zijn, dat in Amstelveen de kapper Hansoe Venema mij apart neemt, zijn handen op mijn hoofd legt en er emoties bij mij loskomen. Ik heb op dat moment geen idee waar hij mee bezig is (waarschijnlijk mijn kruinchakra geopend). Ik voel voor het eerst in mijn leven een soort verbondenheid, een rust, een tevredenheid. In de maanden die volgen blijf ik vasthouden aan dat gevoel. Het is een soort anker waar ik eigenlijk nog steeds op verder bouw.

Verdieping, reflectie en moed

In 2014 en 2015 volg ik de modules Functioneel Voeden en Functioneel Coachen bij het Chivo. De verdieping van de materie (lifecoaching en leefstijlcoaching), mijzelf en het werken met cliënten zorgt ervoor dat ik mijzelf steeds beter ga begrijpen.

In 2017 rond ik de opleiding Allround Hypnosetherapeut succesvol af. Door het oefenen met medecursisten, het vergroten en toepassen van mijn kennis en door regelmatig zelfhypnose toe te passen, kom ik steeds dichter bij mezelf te staan.

Mijn lichaam ontdooid en energie stroomt

Najaar 2018 komt Anne Marie Potmeer voor intervisie naar mijn praktijk in Nieuwkoop. Zij is collega-hypnotiseur/Matrix methode en van haar ontvang ik een persoonlijke sessie. Deze mooie sessie maakt zoveel lichamelijke en geestelijke onrust in mij los, dat ik op zoek ga naar een methode om het kwijt te raken. Al zoekende op internet kom ik uit bij YouTube beelden van de methode Tension Releasing Excercises (TRE). Ik leg direct mijn matje neer in mijn praktijkruimte en geef mij over aan de uitbarsting van jarenlange opgekropte en bevroren energie in mijn lijf die als een vulkaan eindelijk mag ontladen. De maanden die volgen zijn turbulent en bijzonder. De ontlading brengt mijn levensenergie weer aan het stromen. Ik ervaar een sterk verhoogde intuïtie en gevoeligheid.

Lichaamsbewust, gronden, kracht en zelfbewustzijn

Na mijn persoonlijke ervaring met TRE, start ik in het najaar van 2018 met de opleiding om als provider (ik ben nog bezig met de opleiding) te mogen werken met deze methode. Inmiddels weet ik ook dat een meer geleidelijk proces van ontladen, beter is dan een vulkaanuitbarsting! TRE is lichaamsgericht en zorgt ervoor dat PTSS, chronische stressklachten en dagelijkse opgebouwde spanning in het lichaam op een natuurlijke wijze via het lichaam kan afvloeien. Vervolgens keert het lichaam weer terug naar een rustige basis waardoor vitaliteit kan terugkeren. Zowel op lichamelijk en mentaal gebied. Als een stroomversnelling is mijn leven daardoor positief veranderd. Ik heb gemerkt dat ik flexibeler kan omgaan met tegenslagen. Het heeft ook kracht en zelfbewustzijn gebracht. Ik ben meer lichaamsbewust geworden en heb geleerd te gronden.

Jezelf accepteren, respecteren en van jezelf houden

Deze woorden komen uit het boek van Louise Hay ‘Je kunt je leven helen’. Het volbrengen van de betekenis van deze woorden, is naar mijn mening eigenlijk het belangrijkste in het leven. Als het in jou is gegroeid, kun je acceptatie, respect en liefde gemakkelijker zien, voelen, ontvangen en begrijpen in je omgeving, de mensen om je heen.

Contact met mij

Wil je een intake, consult of sessie met mij afspreken of wil je iets aan mij voorleggen, stuur me dan een berichtje: contact met Irene.

 

Irene Schaap van Coaching Vitaal
Spiritueel hypnotherapeut, energiewerker, bewustzijnswerker en coach.