Over Irene

Veranderingen doorvoeren in je leven

Als coach ga ik met een frisse blik en een doortastende houding een positieve verandering aanbrengen in jouw leven. Ik zal een korte en belangrijke rol spelen in jouw leven. Heel veel mensen wachten op iets… willen iets oplossen, iets bereiken, veranderingen doorvoeren in hun leven. Dat jij hier nu op mijn site bent, is een mooie eerste stap!

De mogelijkheden van coaching

Met deze opsomming wil ik jou een idee geven over de mogelijkheden van  een coachtraject in mijn praktijk.

  • Het voelen, bewaken of verruimen van je eigen grenzen.
  • Rust en ontspanning terugbrengen in je leven.
  • Je leren je eigen energiepeil te verhogen.
  • Onrust en (werk)stress verlichten en hulplijnen ontwikkelen.
  • Dealen met angsten, sterk en krachtig in het leven staan.
  • Houvast en overzicht krijgen in een moeilijke periode in je leven.
  • Meer vreugde en energie in je leven ervaren.
  • Het verwerken van stressvolle gebeurtenissen en trauma’s en een nieuw evenwicht bereiken.

Waarom hypnose jou vitaler, gezonder en mentaal sterker maakt

Hypnose is een ondersteunende breed toepasbare methode. Ik zie goede resultaten en gebruik het graag in mijn behandelingen. Met trancewerk/hypnose en energiewerk kan ik bij cliënten heel gericht en gefocust werken met emoties, gevoelens en vastzittende energieën. Meestal ervaren cliënten al snel een verbetering.

Praktische oefeningen en telefonische coachgesprekken

Ik heb naast de persoonlijke gesprekken en de hypnose sessies, ook opdrachten waarmee je aan de slag gaat. Ze vormen een van de schakels in het coachtraject. De oefeningen die je gaat uitvoeren zijn gekozen om jouw proces te ondersteunen en te versterken. Ze zijn praktisch van aard en helpen je om je doel(en) te bereiken.
Door mij persoonlijk ingesproken geleide meditaties/zelfhypnose zijn een fijne schakel in het traject om op je gemak thuis naar te luisteren.

Telefonische coachgesprekken bieden jou steun buiten de sessies om in mijn praktijk. Ze zorgen bij de oefeningen voor reflectie en deze verdieping draagt actief bij aan het behalen van resultaten.

Mentaal sterker worden

Vitaliteit is een optelsom van mentale en fysieke gezondheid. Daarom is mentale ondersteuning een andere schakel die in het coachtraject wordt meegenomen. Als je niet lekker in je vel zit, als je voelt dat je vast zit, je verdrietig en neerslachtig voelt, te weinig zelfvertrouwen hebt en voelt dat wat je doet nooit goed genoeg is? Waarom zou je blijven rondlopen met negatieve overtuigingen en belemmeringen? 

Waarom jij belangrijk bent

Ik werk graag samen met vrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar meer zouden moeten helpen. Sterker nog… het is een van de natuurlijke hulpmiddelen om te dealen met stress. Het gaat daarbij om het helpen van de mensen om je heen en zelf om hulp vragen als dat nodig is. Ik ben zelf echtgenote, moeder, kind, werkende vrouw en zorgende en steunende vrouw! Met mijn coachsessies wil ik je de aandacht geven die je verdient. Ik wil je hoop en vertrouwen geven, een luisterend oor bieden, mij afstemmen op jou en mijn kennis, intuïtie en energie aan je doorgeven. Daarnaast wil ik de rust en ontspanning terugbrengen in je leven en je leren om zelf je energiepeil te verhogen.

Over Irene Schaap, coach bij Coaching Vitaal (1)

De dromen van een meisje uit Rotterdam

Dat dromerige en verlegen meisje met een groot vermogen om te fantaseren groeit op in Rotterdam. Mijn gevoeligheid laat me soms wakker liggen van het onrecht in de wereld. Zoals het leed dat dieren wordt aangedaan. Of kinderen die gepest worden. Ik vind het leuk om buiten te spelen en lezen. Tekenen en mijn schooltuintje verzorgen zijn ook activiteiten waar ik warm voor loop. Ik houd van sportieve activiteiten zoals ballet, korfbal, badminton, paardrijden en turnen. Rond mijn 11e jaar beland ik in het ziekenhuis en daar vormt zich de droom om verpleegkundige-A te worden.

 

Over Irene Schaap van Coaching Vitaal

Komen de dromen uit?

De droom zet ik door als ik op 18 jarige leeftijd start als leerling in de opleiding van Verpleegkundige A. De vakken dieetleer, anatomie en chirurgie spreken mij het meest aan. Helaas vallen na 2,5 jaar mijn dromen om gediplomeerd verpleegkundige te worden in duigen als mijn rugklachten uitgroeien tot een hernia en ik uiteindelijk stop met de opleiding. Na jaren van vele omzwervingen in het bedrijfsleven en werkzaam voor de overheid in diverse commerciële en projectondersteunende functies, richt ik mij opnieuw op de gezondheidszorg, want dat blijft toch trekken.

De kwalificaties van Irene Schaap van Coaching Vitaal

Functioneel Voeden en Functioneel coachen

Geprikkeld door de grote vraag: wat is gezonde voeding, schrijf ik mij in voor Functioneel Voeden bij het Chivo. Dit is een module uit de bredere opleiding Vitaliteitscoach. Ik ging de bomen en het bos weer zien in voedingsland!

Niet lang daarna volg ik de module Functioneel Coachen. Daar word ik getraind in stress- en prestatiemanagement en lifecoaching en komen gesprekstechnieken, emotie- en verandermanagement aan bod.

De beslissing die ik neem en waardoor mijn leven sterk is verbeterd

Even na mijn vijftigste jaar weet ik dat er iets moet veranderen in mijn leven. Het is een soort wake-up call waardoor ik ga nadenken over waar ik over 10 jaar wil staan? Hoe wil ik eruit zien? Hoe wil ik mij voelen? Welk werk wil ik gaan doen? Welke doelgroep ligt mij het meest aan het hart? Ik ben niet heel ongelukkig of ontevreden met mijn leven, maar toch denk ik dat ik meer uit mijn leven kan halen.

De opleidingen die ik bij het Chivo volg, maken veel bij mij los. Veel van wat ik daar leer over leefstijl- en lifecoaching ga ik ook op mijzelf toepassen. Een betere voeding, minder alcohol, beter slapen, meer bewegen en buiten zijn en een juiste energiebalans.

Daarnaast ga ik mij verder verdiepen in stress. Het boek ‘Sterker met stress’ van gezondheidspsychologe Kelly McGonigal is voor mij een openbaring. Het zorgt bij mij voor nieuwe inzichten op het gebied van stress, waarvan ik tot op de dag van vandaag de vruchten van pluk.

Hypnosetherapeut en energetisch werker

In 2017 start ik met de opleiding Allround Hypnotherapeut en rond het succesvol af. De hypnose in combinatie met energiewerk maakt het mogelijk dat ik onderliggende lagen bij jou kan bereiken, wat ervoor zorgt dat bepaalde klachten oplossen of een sterke verbetering wordt ervaren. Van deze effectieve werking maak ik tijdens een coachtraject dankbaar gebruik!

Beelden van dehypnose praktijk van Coaching Vitaal in Nieuwkoop

Tension Releasing Exercises (TRE)

In het najaar van 2018 ben ik gestart met de opleiding Tension Releasing Excercises (TRE) bij. Deze fantastische methode is gericht op lichaamswerk en zorgt ervoor dat PTSS, chronische stressklachten en spanning op een natuurlijke wijze het lichaam kan verlaten. Vervolgens keert het lichaam weer terug naar een rustige basis waardoor je vitaliteit kan terugkeren. Zowel op lichamelijk en mentaal gebied. Ik streef ernaar in het voorjaar van 2020  mijn certificering te hebben behaald, zodat ik de methode mag gaan toepassen in de praktijk.

Een vitale en positieve weg

De positieve uitwerking van TRE heb ikzelf ook mogen ervaren. De oefeningen hebben ervoor gezorgd dat bij mij alles beter ging stromen. Als een stroomversnelling is mijn leven daardoor positief veranderd. Ik heb gemerkt dat ik flexibeler kan omgaan met tegenslagen. Het heeft ook kracht en zelfbewustzijn gebracht. Ik ben meer lichaamsbewust geworden en heb geleerd te gronden.

Vrouwen die meer energie, rust en ontspanning kunnen gebruiken

De praktijk richt zich op vrouwen die hun grenzen in het leven beter willen voelen, bewaken of verruimen. Meer bewustwording hierover zorgt voor meer energie, rust en ontspanning. Een groot deel van ons leven speelt zich af in de gebieden van relaties, werk en gezin, familie en vrienden.  Op de pagina Coaching kun je meer hierover lezen.

Mental coaching in Nieuwkoop

Irene Schaap Hypnotherapeut bij Coaching Vitaal