Over Irene

Hypnotherapie hypnose bij Coaching Vitaal in Nieuwkoop

Waarom hypnose jou vitaler, gezonder en mentaal sterker maakt

Hypnose is een ondersteunende methode die breed toepasbaar is. Als je moeite hebt om een gezonde levensstijl vol te houden, denk aan stoppen met roken, minder alcohol drinken, meer bewegen, een gezond voedingspatroon, beter met stress omgaan en slaapproblemen oplossen. Het veranderen van onderbewuste patronen door gerichte krachtige hypnose maakt het mogelijk om je gedrag te wijzigen, waardoor het nu wel lukt om je leefstijl te veranderen.

Mentaal sterker worden

Vitaliteit is een optelsom van mentale en fysieke gezondheid. Daarom kun je bij Coaching Vitaal Hypnose ook aankloppen voor ondersteuning op het gebied van traumatische verwerking, depressie, angsten en fobieën en pijnbeheersing. Waarom zou je blijven rondlopen met negatieve overtuigingen en belemmeringen? Maak gebruik van de snelle en effectieve werking van directe hypnose!

Waarom jij belangrijk bent

Ik werk graag samen met mensen. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar meer zouden moeten helpen. Sterker nog… het is een van de natuurlijke hulpmiddelen om te dealen met stress. Het gaat daarbij om het helpen van de mensen om je heen en zelf om hulp vragen als dat nodig is. Ik ben zelf echtgenote, moeder, kind, werkende vrouw en zorgende en steunende vrouw! Met mijn hypnose sessies wil ik je de aandacht geven die je verdient. Ik wil je hoop en vertrouwen geven, een luisterend oor bieden, je ondersteunen en mijn kennis aan je doorgeven en problemen van jou oplossen of verlichten.

Met welke problemen kan ik jou helpen?

Met de hypnose sessies kan ik direct iets betekenen in jouw leven en zal ik even een korte rol spelen in jouw leven. Welke rol mag ik bij jou spelen? Hoe kan ik jou helpen?

  • Gewoonten, angsten en trauma’s oplossen en verlichten?
  • Je vitaliteit verhogen?
  • Meer energie krijgen en opgewassen voelen tegen de ups & downs van het leven?
  • Beter leren omgaan met stress, zodat je meer zelfvertrouwen krijgt en stress jou niet langer wakker laat liggen en je je niet langer overspoeld voelt tijdens stressvolle situaties?
  • Beter slapen?
  • Een gezonde leefstijl?

Over Irene Schaap, coach bij Coaching Vitaal (1)

De dromen van een meisje uit Rotterdam

Dat dromerige en verlegen meisje met een groot vermogen om te fantaseren groeit op in Rotterdam. Mijn gevoeligheid laat me soms wakker liggen van het onrecht in de wereld. Zoals het leed dat dieren wordt aangedaan. Of kinderen die gepest worden. Ik vind het leuk om buiten te spelen en ook (veel) lezen, tekenen en mijn schooltuintje verzorgen zijn activiteiten waar ik warm voor loop. Ik houd van sportieve activiteiten zoals ballet, korfbal, badminton, paardrijden en turnen. Rond mijn 11e jaar beland ik in het ziekenhuis en daar vormt zich de droom om verpleegkundige-A te worden.

 

Over Irene Schaap van Coaching Vitaal

Komen de dromen uit?

De droom zet ik door als ik op 18 jarige leeftijd start als Leerling Verpleegkundige A. De vakken dieetleer, anatomie en chirurgie spreken mij het meest aan. Helaas vallen na 2,5 jaar mijn dromen om gediplomeerd verpleegkundige te worden in duigen als mijn rugklachten uitgroeien tot een hernia en ik uiteindelijk stop met de opleiding. Na jaren van vele omzwervingen in het bedrijfsleven en werkzaam voor de overheid in diverse commerciële en projectondersteunende functies, richt ik mij opnieuw op de gezondheidszorg, want dat blijft toch trekken.

De kwalificaties van Irene Schaap van Coaching Vitaal

Functioneel Voeden en Functioneel coachen

Intussen heb ik een kookblog opgezet (Irene kookt) en raak ik besmet met het desemvirus en geef desembroodbak workshops bij mij thuis. Vervolgens ziet een online workshop desembroodbakken het licht.

Op de kookblog plaats ik naast recepten ook graag informatieve blogs over gezonde voeding. Geprikkeld door de grote vraag: wat is gezonde voeding, schrijf ik mij in voor Functioneel Voeden bij het Chivo. Dit is een module uit de bredere opleiding Vitaliteitscoach. Daar val ik samen met mijn medecursisten regelmatig van mijn stoel van verbazing over hoe voeding nu echt in elkaar zit. De opleiding zit stevig in elkaar en wordt gevoed door wetenschappelijk onderzoeken en actuele materie. Zoals ze zelf zeggen: niet hypen, maar helpen. In de opleiding scheppen ze orde in de chaos door voedingsleer te combineren met kennis van fysiologie (lichaamsprocessen), endocrinologie (hormonen) en gedrag. Ik ging de bomen en het bos weer zien in voedingsland!

Niet lang daarna volg ik de module Functioneel Coachen. Daar word ik getraind in stress- en prestatiemanagement en lifecoachen en komen gesprekstechnieken, emotie- en verandermanagement aan bod. Met de kennis van de twee modules ga ik aan de slag. Uiteindelijk specialiseer ik mij in gezonde voeding, lifecoaching en stressmanagement. Inmiddels heb ik de opleiding Allround Hypnotherapeut afgerond en volg ik verdiepingscursussen op het gebied van hypnose. Deze behandelingen op basis van hypnose helpen jou op veel gebieden.

De beslissing die ik neem en waardoor mijn leven sterk is verbeterd

Even na mijn vijftigste jaar weet ik dat iets moet veranderen in mijn leven. Het is een soort wake-up call en voelt als een steen die ik in het water gooi en steeds meer rimpels maakt en vragen opwerpt. Hoe wil ik over 10 jaar leven? Hoe wil ik eruit zien? Hoe wil ik mij voelen? Welke werk wil ik gaan doen? Welke doelgroep ligt mij het meest aan het hart? Dat soort vragen gaan er door mij heen. Ik ben niet heel ongelukkig of ontevreden met mijn leven, maar toch denk ik dat ik meer uit mijn leven kan halen. Als ik in de spiegel kijk dan zie ik een middelbare vrouw, met een middelbare look en uitstraling. Dat kan beter denk ik…

De opleidingen die ik bij het Chivo volg, maken veel bij mij los. Veel van wat ik daar leer over leefstijl- en lifecoaching ga ik ook op mijzelf toepassen. Een betere voeding, minder alcohol, beter slapen, meer bewegen en buiten zijn en een juiste energiebalans (een balans in de calorie inname).

Daarnaast ga ik mij verder verdiepen in stress. Het boek ‘Sterker met stress’ van gezondheidspsychologe Kelly McGonigal is voor mij een openbaring. Het zorgt bij mij voor nieuwe inzichten op het gebied van stress, waarvan ik tot op de dag van vandaag de vruchten van pluk.

Het najaar van 2017 startte ik bij Hypnosecentrum Haarlemmermeer en volgde drie modules: Hypnose basis, Hypnose gevorderd Therapie en Hypnoanalyse. Half januari deed ik examen en met trots mag ik vermelden dat ik nu Allround Hypnosetherapeut en Consulting Hypnotist ben! Er is een wereld voor mij opengegaan! Op persoonlijk en werkvlak heb ik grote sprongen gemaakt en het is kristalhelder waar ik mijn energie en kracht in wil stoppen: de hypnotherapie. Met behulp van directe hypnose ervoor zorgen dat mensen efficiënt en effectief van hun geestelijke en lichamelijke klachten af komen.

Op de pagina Hypnotherapie kun je alles lezen over deze geweldige methode en lees je reviews van mensen die ik mocht helpen. Zoals waarom je niet bang hoeft te zijn van hypnose, maar wel mooi in enkele behandelingen mensen van hun klachten bevrijd of sterke verbetering laat zien! Niets zweverigs of vaag.

Hypnose in Nieuwkoop

Wie je ook bent en welke doelen je ook wilt bereiken, je bent van harte welkom! Wil je  een hypnose behandeling afspreken of wil je mij iets vragen, bel mij dan op 06 424 89 223. Of stuur een mail naar mail@coachingvitaal.nl. Of vul het contactformulier in.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Irene Schaap van Coaching Vitaal 1

Met vitale groet,

Irene