Over jou

Ben jij gevoelig, loyaal, intuïtief en betrokken?

Ik ontwikkelde programma’s en sessies voor vrouwen die moeite hebben om hun geestelijke en lichamelijke grenzen te bepalen. Waarschijnlijk herken je dit: je hebt een innerlijke antenne om de behoeften van anderen op te vangen. Je past je makkelijk aan, bent loyaal en voelt wat er bij een ander speelt. Dat zijn prachtig ontwikkelde eigenschappen maar dit kan ook een valkuil zijn. Bijvoorbeeld als het niet goed gaat met iemand bij wie je direct betrokken bent zoals je partner, een vriendin, ouders, een puberkind die zich aan het losmaken is en met van alles experimenteert. Als je vrij bent van je werk, vraag je je af of je collega’s het wel redden. Je hebt moeite om bij jezelf te blijven en om afstand te nemen van de gevoelens, sferen en emoties van anderen. Het oordeel van anderen is belangrijk voor jou. Dit maakt je afhankelijk van hun mening. Je voelt je onbegrepen en gekwetst.

Een transformatie op meerdere gebieden

Persoonlijk werk is een investering in jezelf. Wat het je oplevert is een nieuwe verbinding met je essentie. Het wordt duidelijker wat je in het leven mag volbrengen. Je hebt je ooit (onbewust) aangepast aan de eisen en wensen van de wereld en loyaliteit getoond aan je familie. Nu is het tijd om ruimte te geven aan je verlangens, idealen, dromen en wensen.

Het inzicht in je patronen en kwetsingen brengt helderheid. Het vergroten van je zelfgevoel zodat je kunt gaan staan voor jezelf, zorgt dat je vrijheid gaat ervaren en ruimte kunt gaan innemen. Ontwikkeling van je persoonlijke identiteit en het opnieuw ontdekken van jouw waarden en normen, draagt bij aan jouw onafhankelijkheid. Je kunt daardoor zelfstandig keuzes en beslissingen nemen. Dit brengt rust en maakt dat jouw geluk minder afhangt van het geluk van een ander. Je legt op een gezonde manier de macht bij jezelf waardoor je energetisch in balans komt en meer geestelijke draagkracht opbouwt. Je zult merken dat je bij het doorvoelen van je intuïtie beter bij jezelf kan blijven.

Ik coach in mijn praktijk in Nieuwkoop Zuid-Holland vrouwen die het roer willen omgooien en hun eigen koers willen varen. Zodat je weer in harmonie komt met jezelf, je dierbaren en je omgeving. Ik ben zelf ook aan de slag gegaan om mijn zelfgevoel te vergroten. Het verhaal hierboven is ook mijn levensverhaal. Ik wil je met mijn ontwikkelde intuïtie en vaardigheden graag helpen om hierin stappen te zetten.

Column Irene Schaap, Coaching Vitaal in Nieuwkoop