Roken

Je weet het allemaal al….

Je weet zelf al welke gevaren er voor jezelf en anderen kleven aan roken. Je weet ook hoe moeilijk het is om deze gewoonte op te geven. Het is nooit te laat om te stoppen met roken. Hypnose maakt het gemakkelijk. Ik kan jou in een sessie een niet-roker maken. Hieronder volgen nog wat feiten en cijfers over rokers in Nederland. Heb je daar geen zin in, skip dan deze alinea’s en scrol direct naar beneden en lees de groene alinea en verder. Daar lees je meer over mijn aanbod.

850 miljoen pakjes sigaretten per jaar in Nederland

Bijna ¼ van alle Nederlanders rookt. Dat zijn in totaal 4,27 miljoen mensen. In totaal roken zij 850 miljoen pakjes sigaretten per jaar. Ben jij een van deze rokers? Dan ben je ongetwijfeld bekend met de schadelijke werking van tabaksrook? In tabaksrook zitten meer dan 4000 chemische stoffen, waarvan er zeker 40 kankerverwekkend zijn. De meeste stoffen zijn zeer giftig. Naast teer, nicotine en koolmonoxide zitten er in tabaksrook vijf extreem giftige stoffen: benzeen, nitrosamine, formaldehyde, waterstofcyanide en schrik niet… arsenicum.

De harde cijfers van roken

In 2015 gingen er twintigduizend mensen dood door aandoeningen die zijn gerelateerd aan roken. Roken is bij volwassenen verantwoordelijk voor een groot deel van de sterfgevallen. Zo is 83% van de sterfgevallen aan longkanker en 78% van de sterfgevallen aan COPD te wijten aan roken. Van de sterfte aan een aantal vormen van kanker in het hoofdhalsgebied is 52% tot 84% toe te schrijven aan roken. Daarnaast is circa 15% van de sterfte aan coronaire hartziekten, 10% van de sterfte aan hartfalen en 7% van de sterfte aan beroerte te wijten aan roken (Bron: CBS Doodsoorzakenstatistiek, bewerkt door het RIVM). Een man die levenslang rookt vanaf zijn jeugd, leeft gemiddeld 7,5 jaar korter. Een rokende vrouw verliest 5 jaar.

Meer laagopgeleiden roken

Bij zowel mannen als vrouwen van 25 tot 45 en van 45 tot 65 jaar roken relatief meer laagopgeleiden dan hoogopgeleiden. Van de laagopgeleide 25- tot 45-jarige mannen rookt 46%. Dat is meer dan twee keer zoveel als bij hoogopgeleide mannen in dezelfde leeftijdscategorie (19,3%).

Volwassenen

Tussen 1990 en 2017 is het totale percentage rokers onder de bevolking van 18 jaar en ouder dat dagelijks rookt gedaald van 30,7% naar 17,1%.

Scholieren

Het percentage scholieren dat dagelijks rookt, vertoonde in 2003 een sterke daling naar 9%, bleef in 2007 en 2011 stabiel rond de 6%, waarna het percentage afnam tot 2% in 2017.

Beleid stoppen met roken in Nederland

Veel landen hebben een actief rookbeleid. Sinds 2013 heeft Nederland verschillende beleidsveranderingen doorgevoerd. Zoals het beleid ten aanzien van roken in bars en restaurants. Ook gezondheidswaarschuwingen op pakjes en een verhoging van het budget voor tabaksontmoediging. De verkoopprijs van een sigarettenpakje is verhoogd van € 5,29 naar € 6,05 per pakje. De ondersteuning van personen die willen stoppen met roken is niet verbeterd. Zo hield Nederland in 2013 nog in medische dossiers bij of iemand rookt. In 2016 gebeurde dit niet meer. Wel is het kort adviseren over stoppen met roken in de eerstelijnszorg opgenomen.

Irene Schaap helpt jou met stoppen met roken via hypnose

Maak de afspraak om te stoppen met roken. Klik op de afbeelding voor de aanschaf van de behandeling in de winkel.

Hypnose behandelingen de meest succesvolle manier om te stoppen.

Aansluitend op het beleid in Nederland zijn er verschillende collega’s van mij die een mooie stoppen met roken hypnose behandeling hebben samengesteld. Wist je dat stoppen met roken via een hypnose behandeling de meest succesvolle methode is?

Jouw winst om te stoppen met roken

Stoppen met roken heeft gunstige effecten voor het risico op voortijdig sterfte door roken. Hoe eerder je stopt met roken, hoe sterker het risico op voortijdige sterfte daalt. Uit internationale studies blijkt dat rokende jongvolwassenen gemiddeld 10 jaar korter leven dan niet-rokers (Jha & Peto, 2014). Het sterfterisico wordt ook bepaald door de duur van het roken, het aantal sigaretten dat gerookt wordt en de diepte van het inhaleren van de rook (Bemelmans et al., 2005).

Rokers besteden gemiddeld € 4.000 per jaar aan roken. Een hypnose behandeling door Irene Schaap, hypnosetherapeut bij Coaching Vitaal kost € 549. Als je stopt met roken, red ik je leven en bespaar jou € 3.451 in het eerste jaar. Elk jaar daarna stop je met mijn behandeling € 4.000 in je zak! Dus tel uit je winst 😉. Dat is een mooie deal toch?

Eén jaar ondersteuning voor € 549

Voor het bedrag van € 549 zet ik al mijn vaardigheden in om je in de eerste sessie te laten stoppen met roken. Met mijn methode is dat ook zeker mogelijk. Lees bijvoorbeeld de review van Erika. Maar als er meer werk nodig is, sta ik voor je klaar gedurende één volledig jaar. Ook als je terugvalt in je rookgewoonte, kun je op mij rekenen. Als je bijvoorbeeld in het uitzonderlijke geval na zes maanden toch weer begint met roken (tja dit kan gebeuren 😊), kun je een beroep op mij doen.

Het is zelfs zo dat we na de eerste sessie een soort van onderhoudssessie afspreken. Dan zie ik jou weer even terug. Ik vind het altijd prettig om mijn cliënten weer te zien en te spreken. Tijdens deze sessie versterk ik de behandeling en kan ik het een en het ander bijsturen als dat nodig is. Je kunt dus een heel jaar op mij rekenen. Als het nodig is zal ik alles uit de kast trekken om jou definitief te laten stoppen met roken!

Stoppen met roken in een keer in Nieuwkoop hypnose

Direct naar het contactformulier.

Meer informatie en een afspraak maken

Wil je via de mail de informatie brochure ontvangen over de stoppen met roken behandeling? Of wil je een afspraak maken om te stoppen met roken? Neem dan contact op via 06 424 89 223. Of stuur een mail naar mail@coachingvitaal.nl. Je kunt ook vrijblijvend het contactformulier invullen, dat is wel zo makkelijk!

Irene Schaap Hypnosetherapeut bij Coaching Vitaal in Nieuwkoop Zuid-Holland

Irene Schaap, hypnosetherapeut in Nieuwkoop