Verbinding met je innerlijke kern

Waar ben je naar op zoek?

Je bent hier neergestreken… op deze pagina. Misschien ben je ergens naar op zoek? Leuk als ik je al een beetje kan inspireren. Voel je dat de tijd rijp is om knelpunten op te lossen? Of zit je middenin een situatie en kun je daarbij hulp gebruiken? Is er iets in je leven voorgevallen en ervaar je dat het lastig is om een nieuwe koers te bepalen? Wat het ook is dat je zoekt, in welke fase je nu ook zit, elk mens kan op zijn tijd een luisterend oor gebruiken. Iemand die zich op jou afstemt en voelt en begrijpt wat jij nu nodig hebt om zelf weer verder te kunnen. Ik laat graag mijn licht op jou schijnen en wil je de weg wijzen naar jouw innerlijke rijkdom. En ik ga je geruststellen, je zit er vol mee! Het is een kwestie van her-ont-dekken en soms ont-wikkelen. Het is een weg die leidt naar je hart en vervolgens naar vertrouwen, rust, liefde en vrijheid. Bovendien zal je in het spoor van de weg naar jezelf, het welzijn van andere gezinsleden en familie positief beïnvloeden. Zo werken die dingen… Dat moet jou toch een fijn gevoel geven!

Je wilt iets anders… (maar wat?)

Je doet je uiterste best en steekt overal een hoop energie in en toch voelt het niet goed. Alsof je altijd op je tenen loopt. Het gevoel dat je niet jezelf mag en kunt zijn. Dat er regelmatig momenten zijn dat je je alleen en onbegrepen voelt. Het gevoel dat je in een hoek gedreven bent en je nergens rust in kan vinden. Je ervaart dat het steeds moeilijker is om je te ontspannen. De momenten dat je echt diep geluk voelt worden steeds schaarser. Je leven voelt minder bevredigend. Zelfs als je alles prima voor elkaar hebt, voel je het niet van binnen. Mogelijk ben je al langer aan het doormodderen, zonder een duidelijke focus in je leven. Een leven waarbij je de vertrouwde patronen volgt. Je voelt de onzekerheid en dat er meer moet zijn in het leven, maar het glipt uit je handen. Je vindt het lastig om te benoemen. Het is puur een gevoel dat je hebt. Je irriteert je aan de mensen om je heen. Als je kinderen en/of een partner hebt, merk je dat zij lichamelijk of geestelijk ook geprikkeld zijn. Al deze gevoelens zijn puur menselijk en geven alleen maar aan dat je een volgende stap mag gaan nemen.

Het geluk zit in onszelf verstopt. Het had geen betere plek kunnen vinden.

De signalen zijn heel duidelijk

De onvrede, het ontheemde en onrustige gevoel dat je van binnen voelt (of andere emoties of gevoelens), mag je zien als een teken voor jou waar je vroeg of laat naar moet gaan luisteren. Een signaal dat er iets in je leven moet gaan veranderen. De oplossing ligt niet in de buitenwereld. In nieuwe kleding, een vakantie, het laatste gezondheidsdieet, enzovoorts. Nee, waar alles om draait, ben jij zelf! Het ligt binnen in jou. En het is te bereiken door de stilte in jezelf op te zoeken en te gaan luisteren naar jezelf. Je gaat dan de betekenis begrijpen van de emoties die je voelt, de gedachten en gevoelens die jou bezig houden. Maar ook een licht laten schijnen op de ziektes en chronische kwalen en lichamelijke ongemakken die je ervaart. De tijd nemen om stil te staan bij wie je nu bent. Het is mooi om inzicht te krijgen in de overtuigingen die jouw leven tot nu toe bepalen. Je kunt er dan achter komen welke daarvan ongemerkt door je omgeving zijn opgedrongen, maar eigenlijk niet bij jou horen. En welke delen van jezelf je niet meer kunt bereiken, maar wel diep in jou aanwezig zijn.

Verbinding met je innerlijke kern bij Coaching Vitaal in Nieuwkoop

Je wilt losbreken en iets veranderen

Wat zou dat heerlijk zijn om voor een bepaalde tijd zonder verplichtingen te zijn. Even geen huishouden, gezin, huisdieren, werk, familie. Zonder mensen die de hele dag iets van je verwachten. Even ontsnappen uit de waan van de dag en uitzoeken waar je twijfels en verwarring vandaan komen. Gewoon weer tot jezelf komen. Pfffft. Al je gedachten en gevoelens op een rijtje zetten. Uitzoeken wat je zelf eigenlijk wilt. Begrijpen waarom je nu voelt wat je voelt. Je eigen grenzen weer kunnen aanvoelen en het lef hebben om ze te verdedigen. Op een plek terechtkomen waar je emoties worden begrepen. Waar je weer vat krijgt op jezelf. En waar je uiteindelijk weer rustiger wordt en met goede moed de juiste keuzes kan maken. Kortom waar je op het spoor van je authentieke zelf wordt gezet.

Een flonkerende diamant

Welke hypnotiseur, psychotherapeut of lifecoach je ook uitkiest, het is een proces van groei en ontwikkeling. Dit is een proces als een ruwe diamant die steeds fijner geslepen wordt. De basisvorm brengen we samen in de praktijk aan met behandelingen en met ondersteuning van coachgesprekken. Het fijn slijpen is een ontwikkeling waarover je gedurende je leven meesterschap gaat krijgen. Met als uiteindelijk doel een prachtig flonkerende diamant!

Ik stond in jouw schoenen

Herken je iets van de woorden die je net hebt gelezen? Heb jij het gevoel dat je jezelf onderweg een beetje bent kwijtgeraakt? Er zijn veel vrouwen (en mannen) die hetzelfde voelen. Het is een heel menselijk gegeven. Je bent echt niet de enige! Ik stond ook in jouw schoenen. Ook ik liet me teveel leiden door wat anderen zouden denken en zeggen. In veel dingen paste ik me aan. Ik nam zakelijk en privé beslissingen waarbij ik door de ogen van een ander keek. Ik stond in de schoenen van mijn cliënten, echtgenoot, dochter, moeder, vader, ooms, tantes, schoonfamilie, dorpsgenoten. Behalve in mijn eigen schoenen! Natuurlijk werd ik daar niet gelukkig van. Het bracht me geen voldoening. Sterker nog soms voelde het als een doodlopende weg. Pas toen ik mijn angsten onder ogen zag kon ik weer contact maken met mijn eigen kern en vertrouwen krijgen in mijn eigen kracht. Daar is deze behandeling ook uit geboren. Vandaar dat deze recht uit mijn hart komt.

Afspraak maken behandeling Verbinding met je innerlijke kern

Klik hier voor het contactformulier voor het maken van een afspraak of verkrijgen van meer informatie. Het is ook mogelijk om eenmalige behandelingen af te spreken.

Onrustige gevoelens

Als je niet leeft vanuit je hart, leef je vaak vanuit je angst. De gevoelens en emoties die je daarbij voelt wil je liever niet voelen en duw je weg met dingen zoals drugs, eten of alcohol. Of je poetst de onrust die je van binnen voelt snel weg met dingen kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Het kan ook zijn dat je de onrust buiten de deur zet door activiteiten te doen die je afleiden. Heb je in de gaten dat je vooral veel ‘in je hoofd zit’? Wordt het je duidelijk dat je te weinig rust neemt om naar binnen te keren? Te voelen (in plaats van alleen te denken) en te luisteren naar wat je daar aantreft. Je onderbuikgevoelens gaven je al een teken… Het is tijd om de volgende stap te zetten.

De uitdagingen in je leven

De cliënten die bij mij komen stappen op een bepaald punt in een proces van bewustwording. Hetzelfde proces waar ik ook doorheen ben gegaan. En waar ik ook nog steeds aandacht aan besteed. Je krijgt in je leven telkens nieuwe uitdagingen om aan te mogen werken. Alles is immers altijd in beweging. Voor elk mens is de intrede van de behandeling anders. Net zoals het pad dat je loopt totaal verschillende zal zijn. Door de gesprekken met mij ga je de pijn (of andere emoties) die je van binnen waarneemt beter begrijpen. Ook sessies waarbij ik je leidt naar een licht ontspannen trance, kunnen onderdeel van je bewustwording zijn.

De rol van je verleden

Waarom is het zo moeilijk om vrij en onbevangen te zijn, te denken en te voelen? In hoeverre speelt het verleden, je achtergrond een rol? Zoals je opvoeding, cultuur, religie, scholing, enzovoorts. Is er een bepaalde (onbewuste) problematiek geweest waar je nu tegenaan loopt? Dit en nog veel meer andere onderwerpen komen langs tijdens de gesprekken en sessies in mijn praktijkruimte. Ik ben een intuïtief georiënteerd gesprekspartner en luister met een open en frisse blik naar jouw levensverhaal. En deel met jou de nieuwe perspectieven en indrukken die ik krijg. Dit onderdeel ervaren veel cliënten als bijzonder prettig en waardevol. Het is een belangrijk startpunt van je nieuwe bewustzijn. Daarom besteed ik er in de behandeling veel tijd aan. In totaal heb ik voor jou zo’n 15 uur netto tijd opgenomen in de behandeling.

In je kracht komen, leven vanuit je hart

Het maakt je leven een stuk eenvoudiger en overzichtelijker als je gaat leven vanuit je hart. Dat klinkt als een enorm cliché. Maar wat is het leven mooi als je begrijpt dat je hart het altijd bij het juiste eind heeft. Eerst je hart en dan volgt het denken (je verstand). Dat zorgt ervoor dat je zonder angst de juiste keuzes kunt maken. En onafhankelijk van de buitenwereld in je eigen ideeën mag geloven. Zélf weten en voelen wat goed voor je is. En daar ook naar kunnen handelen. Dus minder twijfel, onafhankelijk en met meer eigenwaarde. Gewoonweg jezelf goed genoeg vinden. Begrijpen én voelen dat alles in jou er mag zijn. Dus de moeite waard om 100% achter jezelf te staan. Ook jij kan daar naartoe leven. Simpelweg door bewustwording van alle aspecten van jezelf.

Als je vlinders in je buik heb, nodig ze dan uit in je hart.

Verbeter oude programma’s in jezelf

Heb je meer vertrouwen, moed en doorzettingsvermogen nodig? Of wil je iets of iemand (of jezelf) vergeven? Als het op zijn plaats is in jouw proces kan ik met gerichte hypnose niet goed werkende ‘programma’s’ herschrijven. En daarmee je belemmeringen en overtuigingen veranderen in de gewenste richting. In dergelijke sessies wordt in een lichte trance gewerkt met deelpersonen en andere onbewuste delen van jezelf. Het uitgangspunt is om een nieuwe balans te vinden. Er zijn geen goede of slechte delen van je persoonlijkheid. Als je helemaal bent doorgedrongen tot de kern van wie je bent, accepteer je alle delen van jezelf. Alles zit al in jou. Je moet het alleen weer her-inneren. Je hebt juist alle tegenstellingen in jezelf nodig om te kunnen leven. Dus zowel het denken en het voelen. Als je alleen zou voelen, zou je niet meer doen. Als je alleen zou denken, zou je gevoelsarm zijn. Bedenk daarbij dat je niet aan een ander kunt geven, wat je zelf niet hebt.

De bewustwording van jezelf

Het gaat erom afgescheiden delen weer bij je bewustzijn te betrekken, te integreren. Dat betekent het afleren of ontwikkelen van bepaalde eigenschappen. Beide aspecten zoals mannelijk en vrouwelijk moeten een plek krijgen. Introvert én extrovert. Het kind (in jou) én de volwassene. Dat maakt je compleet. En schrik niet… je hoeft niet alles in de drie dagdelen van de behandeling te hebben bereikt. Het gaat om inzicht krijgen van vergeten en ondergesneeuwde delen van jezelf en het beleven van ongevoelde emoties en gevoelens. Het is een weg die je aflegt gedurende je leven. Een weg van leren die eigenlijk nooit is afgerond. Het is mijn taak om je op belangrijke punten te wijzen. Te duiden. Je als een gids te begeleiden, zodat je de berg steeds meer als een heuvel gaat zien en je het zelf aandurft.

Leef in het moment

Een ander aandachtspunt is het overmatig bezig zijn met de toekomst. Want als je veel tijd besteed aan wat er (mogelijk) gaat gebeuren (dus alles wilt controleren, plannen en organiseren), vergeet je namelijk te leven in het moment. Dan kunnen angst, twijfel en onrust het overnemen. En mis je gewoon al het mooie, fijne, bijzondere en doodgewone van je dagelijkse leven. Je komt dan nooit in de flow van het moment. Waarbij alles op zijn plaats valt en alles klopt. Als de flow in je leven komt, lijkt het wel alsof de wereld om je heen is veranderd in een welwillende voedende aarde. Je ervaart dan ook toevalligheden die in jouw straatje passen en je inzichten vergroten en je helpen om je doelen te verwezenlijken. Gebeurtenissen die je verder helpen op de weg naar jezelf.

Je kunt niet aan een ander geven, wat je zelf niet hebt.

Heb je zin om te starten?

Is het nu de tijd om in actie te komen? Wil je niet langer wachten tot het ooit later een keer beter wordt? Begrijp je dat jij vandaag de eerste stap moet gaan zetten? Dringt het tot je door dat alleen jij iets kan veranderen aan je leven, tot de kern kan doordringen? Niet je partner, ouders, kinderen, broers, zussen, collega’s, leidinggevende, enzovoorts. Hoewel kinderen en partners (en andere mensen uit je omgeving) ons vaak een spiegel voorhouden. Ga maar eens voor jezelf na. Als jij niet lekker in je vel zit, merk je dat aan het gedrag van je kinderen. Als je ertegenop ziet om naar binnen te kijken bij jezelf, voel dan mijn geruststelling: je staat er niet alleen voor! Ik sta voor je klaar in mijn praktijk in Nieuwkoop om je te ontmoeten en te luisteren naar je verhaal. Je kunt rekenen op mijn aandacht, kennis en begrip in de rol van coach, mentor en gids.

Behandeling aanschaffen behandeling Verbinding met je innerlijke kern

Klik hier om direct in de winkel te kijken en af te rekenen.

De behandeling: Verbinding met je innerlijke kern

Ik heb voor jou een behandeling van totaal drie dagdelen (13.00-17.00 uur) in en rond mijn praktijk samengesteld. Inclusief koffie, thee, water en een korte pauze met een gezonde snack. De dagdelen worden in onderling overleg gepland. Als het weer en jouw conditie het toelaat gaan we lekker een uurtje naar buiten. We kunnen al pratende wandelen in de landelijke omgeving rond het Nieuwkoopse Plassengebied.

De gesprekken en (hypnose)sessies worden aangevuld met opdrachten en inzichten vanuit de hoek van traumabegeleiding en leefstijl- en lifecoaching. De opdrachten zijn praktisch van aard en krijg je via de mail toegestuurd en worden opgevolgd door een telefoongesprek. Ik hoor namelijk graag hoe het met je gaat en wat je op dat moment nodig hebt!

Voor verdere ondersteuning en versterking van de sessies kan ik geleide meditaties of zelfhypnoses voor je inspreken. Je kunt dan bijvoorbeeld tijdens de vakantie of in de weekenden naar de MP3 bestanden luisteren. Mijn cliënten ervaren deze opnames als bijzonder ontspannend en plezierig.

Binnen deze behandeling is er ruimte om de behandeling een spiritueel tintje te geven. Dat is afhankelijk van je wensen, behoeften en je doel. Meestal komt dat vanzelf tot uiting tijdens onze gesprekken.

Als je alleen een losse behandeling wilt boeken? Kijk dan even bij de informatie.  


De behandeling Verbinding met je innerlijke kern op een rijtje:

Dagdeel I

Eerste (intake)gesprek, eventueel kennismakingssessie, oefeningen, telefonisch opvolggesprek.

Dagdeel II

Vervolggesprek met volledige sessie, oefeningen en telefonisch opvolggesprek.

Dagdeel III

Voorgesprek met volledige sessie, oefeningen en telefonisch opvolggesprek.


Na de drie dagdelen

Als de behandeling is afgerond, houd ik een vinger aan de pols en kun je rekenen op mijn begeleiding via mail, WhatsApp of telefoon. Wil je extra sessies in de praktijk afspreken, dan reken ik voor jou een aantrekkelijk vervolgtarief.

De prijs bedraagt € 189,00 per dagdeel. In totaal bedraagt de behandeling € 567,00 (incl. 21% BTW).

Meer informatie en afspraken maken

Wil je meer vrijblijvende informatie of een telefonisch informatief gesprek? Mail naar mail@coachingvitaal.nl of bel naar 06 42 89 223. Of ga naar de contactpagina.

Ik wil je graag begeleiden naar de volgende stap in je leven!
Graag tot ziens bij mij in de praktijk in Nieuwkoop.

Irene Schaap Hypnosetherapeut bij Coaching Vitaal in Nieuwkoop Zuid-Holland