Verdiep je TRE-praktijk: 16 weken voor vrouwen met burn-out en stressklachten

Ben jij een vrouw die bekend is met Tension & Trauma Releasing Exercises (TRE) en last heeft van stress of burn-outklachten? Wil je je TRE-ervaring verder verdiepen en meer rust en ontspanning ervaren? Ons 16-weken programma, inclusief een bonusweek, helpt je om dieper te duiken in je TRE-oefeningen, negatieve gedachten los te laten en een gezonde verbinding met je lichaam op te bouwen.

Hieronder ontdek je enkele van de krachtige tools en technieken die je tijdens dit verdiepingsprogramma zult ontvangen.

Constructieve rusthouding: Ontspan je PSOAS en verlicht lage rugklachten

Een van de belangrijkste oefeningen tijdens je TRE-rustdagen is de constructieve rusthouding. Deze oefening helpt de grote lendenspier (PSOAS) te ontspannen, wat essentieel is voor een gezonde houding en mobiliteit. Dagelijks oefenen bevordert een ontspannen PSOAS en kan lage rugklachten verlichten. Deze houding is een aanrader voor iedereen die last heeft van spanning in de onderrug.

Het bijhouden van een TRE-dagboek: Inzicht in stresspatronen

Een TRE-dagboek bijhouden helpt je om inzicht te krijgen in je stresspatronen en hoe je lichaam reageert op verschillende oefeningen. Door dagelijks te schrijven, ontdek je welke technieken het beste werken en welke situaties je stressniveau verhogen. Dit dagboek is een krachtig hulpmiddel voor zelfreflectie en persoonlijke groei.

Doorbreek negatief denken over je lichaam: Positieve zelfacceptatie

Veel vrouwen hebben negatieve gedachten over hun lichaam, wat bijdraagt aan spanning en stress. In dit programma leer je hoe je negatieve gedachten kunt doorbreken en je lichaam op een positieve manier kunt ondersteunen. Met behulp van grondingsoefeningen werk je aan een gezondere relatie met je lichaam, wat bijdraagt aan meer rust en zelfvertrouwen.

Energetische oefening connecting heaven & earth: Breng balans in je energie

De Connecting heaven & earth-oefening, ontwikkeld door Donna Eden, is een geweldige manier om je energieniveau te balanceren. Deze oefening is bijzonder effectief wanneer je merkt dat je weerstand laag is of wanneer je je uit balans voelt. Door regelmatig deze energetische oefening te doen, bevorder je een gezond energiesysteem.

TRE verdieping 16 weken programma Coaching Vitaal

Toegang tot alle TRE-oefeningen: Altijd de juiste begeleiding

Soms is het lastig om alle stappen van de TRE-oefeningen te onthouden. Daarom heb ik alle oefeningen gefilmd (ook de wandoefening, die ontvang je in week 8). Deze video's bieden je altijd de mogelijkheid om de juiste technieken te herhalen.

Korte nek-visualisatie: Ontspan je nek en verminder spanning

Veel mensen hebben last van nekspanning door stress. In deze korte, zachte visualisatieoefening begeleid ik je stap voor stap naar ontspanning in je nek. Deze oefening is ideaal voor iedereen die nekklachten ervaart en op zoek is naar verlichting.

Gedachten en gevoelens loslaten: Effectieve visualisatie om te ontspannen

Voor vrouwen die vaak piekeren of moeite hebben om negatieve gedachten los te laten, biedt deze geleide visualisatie een effectieve manier om spanning los te laten. Ik begeleid je naar een plek in je lichaam waar je negatieve emoties kunt loslaten, wat helpt om meer rust en helderheid te ervaren.

De polyvagaaltheorie masterclass: Inzicht in stress en je autonome zenuwstelsel

In deze masterclass leer je hoe stress en traumatische gebeurtenissen je autonome zenuwstelsel beïnvloeden. Op basis van de polyvagaaltheorie van Stephen Porges leg ik uit hoe je lichaam reageert op stress en wat je kunt doen om deze reacties te reguleren. Dit inzicht helpt je om beter om te gaan met chronische stress.

Bonus: Werken met de nervus vagus voor diepe ontspanning

De nervus vagus is een van de belangrijkste zenuwen in het parasympathische zenuwstelsel en speelt een cruciale rol bij herstel en ontspanning. Je leert hoe je met ademhalingsoefeningen en meditatie de nervus vagus kunt stimuleren, wat helpt om stress te verminderen en een gevoel van veiligheid te bevorderen.

Maak TRE onderdeel van je dagelijkse routine en ervaar de voordelen

Door dit 16-weken programma te volgen, krijg je de tools en inzichten om je TRE-ervaring te verdiepen, stress te verminderen en een gezonde balans te vinden in je dagelijks leven. Met oefeningen voor het loslaten van spanning, het versterken van je lichaam en het doorbreken van negatieve patronen, zet je de eerste stap naar een rustiger en evenwichtiger leven.

Bezoek deze pagina voor meer informatie en schrijf je in voor ons TRE Verdiepingsprogramma!

Hartelijke groet,

Irene Schaap

Irene Schaap van coaching vitaal