In ons drukke leven hebben we vaak de neiging om te veel hooi op onze vork te nemen. We willen alles en iedereen helpen, terwijl we ook ons eigen leven draaiende houden. Dit brengt vaak spanning met zich mee, die zich ongemerkt opbouwt. Hoe ga je om met deze druk en hoe stel je duidelijke grenzen zonder schuldgevoel?

vrouw superheld grenzen stellen

Waarom is het belangrijk om grenzen te stellen op het werk?

Veel vrouwen voelen zich verplicht om altijd sociaal, behulpzaam en vriendelijk te zijn, zowel in hun werk als in hun persoonlijke leven. Maar hoe vaak geef je echt ruimte aan jezelf? Het stellen van grenzen is niet alleen essentieel om stress te verminderen, maar ook om je eigenwaarde te beschermen.

 

Ben jij die vrouw die altijd klaarstaat voor anderen?

Veel vrouwen zijn van jongs af aan geconditioneerd om sociaal, behulpzaam en invoelend te zijn. Dit zijn natuurlijk prachtige eigenschappen, maar als het betekent dat je voortdurend over je eigen grenzen gaat, wordt het een probleem. Heb jij moeite om je eigen verlangens en grenzen te respecteren? Denk aan een situatie waarin je eigenlijk een rustige avond wilde omdat je bekaf was, maar toch toestemde toen je dochter haar vriend meenam voor het avondeten.

 

Hoe kan ik mijn grenzen aangeven zonder conflicten?

Het is belangrijk om ook naar jezelf te luisteren en nee te durven zeggen wanneer dat nodig is. Coaching Vitaal helpt je hierbij.

vrouw kijkt in spiegel introspectie

Begrijp jij de signalen van onrust in je lichaam?

Wanneer je de signalen van onrust negeert, blijft je lichaam spanning vasthouden. Dit kan leiden tot stressklachten die zich op verschillende manieren manifesteren.

 

Waarom voel ik me vaak zo opgejaagd, zelfs als ik geen drukke dag heb?

Veel vrouwen weten niet hoe ze effectief kunnen omgaan met de stress die ze ervaren.

 

Hoe kan ik spanning in mijn lichaam loslaten?

Bij Coaching Vitaal werken we met wetenschappelijk onderbouwde methoden zoals TRE (Tension & Trauma Releasing Exercises) en EFT (Emotional Freedom Techniques) om opgebouwde spanning los te laten en je zelfvertrouwen te herstellen. Deze methoden zijn effectief gebleken bij het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Yvette van der Kroft, oktober 2024 - Wat ben ik blij dat TRE op mijn pad kwam! Tijdens mijn burn-out had ik al veel geprobeerd en aangepakt. Maar dit heeft het beste geholpen! De spanning in mijn lijf, die de laatste jaren steeds meer geworden was, ging maar niet weg. Van gekkigheid wist ik niet meer hoe ik me kon ontspannen. Deze eenvoudige oefeningen hebben me écht geholpen bij het herstel van mijn zenuwstelsel en het ontladen van spanning. Dit gaf me al vertrouwen in mijn lijf. Ik doe de oefeningen een paar keer per week.
Ik deed bij Irene een combi van TRE en coachingsgesprekken. Irene is eerlijk, direct, positief, houd je een spiegel voor. Ze is kundig, slaat de spijker op z’n kop. Ook de aanvullende info die soms nagestuurd kon ik erg waarderen. Ik ben zoveel verder en zelfverzekerder! Dank je wel Irene 🌸

 

Ontlaad je de opgebouwde spanning of hou je het vast?

Spanning ontstaat vaak al op jonge leeftijd, door bijvoorbeeld terugkerende ruzies in huis of het gevoel dat er geen rekening met je wordt gehouden. Deze spanning blijft vaak vastzitten in het lichaam en kan op latere leeftijd voor klachten zorgen. Weet jij hoe je spanning en stress effectief loslaat? Bij Coaching Vitaal, gevestigd in de omgeving van Ter Aar en Alphen aan den Rijn, help ik je om deze opgebouwde spanning los te laten met methoden zoals TRE en EFT.

 

Waar kan ik leren hoe ik stress loslaat?

Of je nu last hebt van fysieke klachten, zoals hoofdpijn of rugpijn, of mentale klachten, zoals piekeren en onzekerheid, we bieden je de begeleiding die je nodig hebt.

 

Waarom Coaching Vitaal?

Ik, Irene Schaap, heb meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van vrouwen die worstelen met burn-out, stress en onzekerheid. Bij Coaching Vitaal gebruik ik wetenschappelijk onderbouwde technieken zoals TRE, EFT en andere bewezen methoden om je te helpen spanning en stress los te laten.

 

Hoe kan ik meer zelfvertrouwen krijgen op het werk?

Onze praktijk biedt vrouwen de kans om niet alleen hun fysieke, maar ook hun emotionele welzijn te verbeteren. Vrouwen die Coaching Vitaal bezoeken, ervaren dat ze beter in staat zijn om grenzen te stellen, beter met stress om te gaan en hun zelfvertrouwen terug te winnen.

 

Herken jij jezelf in de innerlijke criticus, pleaser, perfectionist of pusher?

Naast het loslaten van opgebouwde spanning, spelen veel vrouwen vaak een gevecht met hun innerlijke criticus, perfectionist of pleaser.

 

Hoe kan ik mijn innerlijke criticus tot rust brengen?

In mijn praktijk leer ik je deze interne stemmen te herkennen en te verzachten. Dit proces helpt je om weer verbinding te maken met je Innerlijke Kind en geeft je de ruimte om jezelf te zijn, zonder de voortdurende druk om perfect te zijn.

 

Begrijp jij de boodschap van je emoties?

Emoties zijn signalen die ons iets willen vertellen. Vaak willen ze ons waarschuwen om ergens meer aandacht aan te besteden. Maar in plaats van deze emoties te voelen en ernaar te luisteren, neigen veel vrouwen ernaar ze te onderdrukken, wat uiteindelijk tot meer stress en soms ook fysieke klachten leidt.

 

Hoe kan ik mijn emoties beter begrijpen en erop reageren?

Bij Coaching Vitaal help ik je om deze emoties te herkennen, te voelen en te verwerken, zodat je spanningen loslaat en weer in balans komt.

 

Laten we kennismaken

Zoek jij naar een coach in de regio Ter Aar of Alphen aan den Rijn? Bij Coaching Vitaal bied ik persoonlijke begeleiding die is afgestemd op jouw behoeften. Het is belangrijk dat je een klik voelt met degene die je begeleidt. Daarom bied ik een vrijblijvende telefonische kennismaking aan. Tijdens dit gesprek kun je vragen stellen over mijn aanpak en krijg je een eerste indruk van mijn werkwijze.

 

Waarom zou ik voor Coaching Vitaal kiezen?

Of het nu gaat om zelfzorgtools zoals TRE en EFT, of het creëren van een veilige omgeving waarin je kunt groeien, ik neem de tijd om je op jouw tempo te begeleiden.

Neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

Hartelijke groet,
Irene Schaap

Irene Schaap van coaching vitaal